GENEL

Akyaka Kamp Alanları ve Fiyatları 2024

Paylaş

Ücretli ve ücretsiz kamp hizmetleri ile Akyaka kamp alanları gezginler için birçok imkân barındırıyor. Kamp yapmaya meraklı herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken Çamlık Kamp Alanı, Turnalı Boncuk Koyu, Karya Plajı ve daha fazlası Akyaka’da. Çünkü kumsalın yanı başındaki ormanda doğa ile iç içe, mükemmel bir deneyim sizleri bekliyor. Akyaka’nın çevresinde Bodrum vb. tatil cennetlerinin yer aldığı Akyaka’da kamp yapabileceğiniz yerleri ve ücretlerini sizin için derledik.

Akyaka’da kamp yerleri

Akyaka Orman Kampı: Akyaka’da kamp yapacaksanız en çok tercih edilen yer Akyaka Orman Kampı‘dır. Burada kamp yapmanın ücreti oldukça uygundur. Kamp alanında restoran, kafeterya ve diğer temel hizmetler mevcut. Buralardan uygun fiyata yararlanabilirsiniz. Dağ ile deniz arasında kalan bu alan, görsel olarak da sizi tatmin edecektir.

Çamlık Kamp Alanı: Akyaka’da kamp yapma imkânı sağlayan bir diğer yer Çamlık Kamp Alanı. Çamlık Kamp Alanı’nın en önemli özelliği ücretsiz olması. Alanın çevresinde birçok market var. Zaten yok üzeri bir yer. Buralardan yararlanmanız mümkün. Ancak duş imkanı yok, çok temiz olmasa da WC bulunuyor. Ayrıca buradan kısa bir yürüyüşle Azmak Çayı‘na da ulaşabilirsiniz.

Turnalı Boncuk Koyu: Akyaka’da kamp yapılacak en güzel yerlerden biri de Turnalı Boncuk Koyu‘dur. Akyaka-Akbük yolu üzerinde olan koy, Turnalı mevkisindedir. Bu küçük koy özel bir girişim tarafından işletilmektedir. Ayrıca duş, WC ve elektrik vardır. Koyda cüzi bir ücretle konaklayabilirsiniz. Ayrıca burada şezlong kiralamanız mümkün. Temiz bir denizi olan kamp alanının zemini taşlık. Bu sebeple deniz ayakkabısı ile koyda konaklamanızı öneriyoruz.

Karya Plajı: Akbük’ten Akyaka’ya giderken karşınıza çıkan sakin bir kamp alanı olan Karya Plajı, kamp hizmeti veren bir işletme tarafından işletiliyor. Alan yaklaşık 10 dönüm kadar. Temiz bir kamp alanı ve alanda birçok imkân var. Makul bir ücret ödeyerek kampta kendi çadırınızı kurabilirsiniz.

Akyaka’ya nasıl gidilir?

Akyaka’ya Muğla Merkez’den 27 km’lik bir mesafeyi yarım saatte katederek ulaşabilirsiniz. Ayrıca Akyaka D400 yolu üzerinden Fethiye’den 101 km, Marmaris’ten ise 30 km uzaklıktadır. Marmaris-Akyaka navigasyon bilgisi için tıklayın.

Akyaka özellikle Azmak Çayı ile ünlüdür. Bu çayın üzerinde tekne turları düzenlenmektedir. Bu tekne turlarının odak noktası ile Akvaryum Çukurluğu’dur. Çayın orta kısmında bulunan çukurlukta balıklar ve su altı bitkileri görsel bir şölen sunmaktadır.

Simit Çay

Simit Çay, edebiyattan teknoloji dünyasına kadar geniş bir alanda bilgiler bulabileceğiniz kültür platformudur. Siz de bizi takip ederek kültürel ve teknolojik gelişmelerden anında haberdar olun. Bizi takip etmek için buradan YouTube kanalımıza abone olmak ister misiniz?

Yorumlar

Son gönderiler

Efes Antik Kenti Giriş Ücreti 2024 | Efes Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti giriş ücreti 2022 yılında 120 Türk lirasıdır. Antik… Daha Fazla

Nisan 11, 2024

Buhara’da Yemek Yenecek En Güzel 5 Yer

Birkaç ay boyunca Buhara'da yaşamış biri olarak sizin için Buhara'da yemek yenecek en güzel 5… Daha Fazla

Şubat 24, 2024

9. Simit Çay Edebiyat Etkinlikleri Şiir Yarışması Sonuçları ve Yeni Yarışma Duyurusu (2024)

Geleneksel olarak düzenlediğimiz şiir yarışmamızı titiz bir inceleme ile nihayete erdirmiş bulunuyoruz. "9. Simit Çay… Daha Fazla

Şubat 4, 2024

Mağaralı Koy (Finike) – Nasıl gidilir, giriş ücreti, park yeri 2024

Mağaralı Koy, Finike'den Demre'ye ulaşan kara yolu üzerinde bulunan çok sayıda koydan belki de en… Daha Fazla

Ağustos 24, 2023

Gelmiş Geçmiş En Güçlü İmparatorluk Nedir?

Dünya tarihindeki en güçlü imparatorluk nedir sorusu, tarihle ilgilenen herkesin merakını uyandırır. Bu soruya objektif… Daha Fazla

Ağustos 24, 2023

Çıralı Tekne Turu Fiyatları 2024 & Öneriler

Olimpos ve Çıralı çıkışlı günübirlik tekne turu fiyatları 2022 yılında 300 Türk lirasıdır. Bu fiyata… Daha Fazla

Temmuz 2, 2023