İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Opel Astra K kasa özellikleri, kronik sorunlar, piston kırma problemi

Opel Astra K kasa otomobiller, 2015 yılından sonra üretilen araçlardır. Ancak 2015’te üretilen otomobillerin tamamı K kasa değildir. Astra K 2021 güncel fiyatları için firmanın fiyat listesi sayfasını ziyaret etmeniz mümkün.

Önemli notlar

  • Astra K, 2015 yılından itibaren satıştadır.
  • 2016’da Avrupa’da yılın otomobili seçilmiştir. Aracın özellikle güvenlik standardı oldukça yüksektir.
  • Aracın en çok olumsuz anlamda tartışılan noktaları piston kırma sorunu ve LPG uyumudur.

K kasadan önce F, G, H ve J kasalar satışa çıkmıştır. Astra model araçların kasa değişim yılları şu şekildedir:

  • 1991-98: F kasa,
  • 1998-2004: G kasa,
  • 2004-2009: H kasa,
  • 2009-2015: J kasa,
  • 2015 ve sonrası: K kasa.

Opel Astra K kasa farkları

2015’te piyasaya çıkmaya başlayan K kasa Opel Astralar, kısa zamanda Avrupa’nın en popüler modellerinden biri hâline gelmiştir. Nitekim araç, 2016 yılında Avrupa’nın en iyi otomobili seçilmeyi başarmıştır.

Astra K, iç bagaj hacmi ve iç genişlik alanında segmentinin en iyileri arasındadır. Bununla birlikte yakıt tasarrufu konusunda VW gibi markalar daha ekonomiktir.

Bize göre K kasanın bu denli sevilmesinin temel sebebi ön tasarımdaki devamlılık arz eden hatlardaki netliktir. Ayrıca araç Avrupa’nın en güvenli binek otomobillerindendir. Güvenlik testlerinde 5 yıldıza sahiptir.

K kasa performansı ile de ön plandadır. Özellikle 150 beygire sahip benzinli paketler yokuşlarda oldukça başarılı bir ivme grafiğine sahiptir. Gözlemlediğimiz kadarıyla, Astralar genellikle performans olarak istenileni veren araçlardır.

K kasa Astralar, dünyada genel olarak hatchback modelleriyle satıştadır. Fakat Türkiye’de kullanıcı tercihlerine bağlı olarak sedan modeller de vardır.

Astra K kasa kronik sorun iddiaları

Her araçta olduğu gibi bu aracın da bazı kronik sorunları olduğu dile getirilmektedir. Ancak bunların ne kadarının gerçek ne kadarının söylenti olduğunu kestirmek zordur. Şimdi öyleyse özellikle internet ortamında kronik olduğu söylenen bazı problemlere bakalım.

Astralardaki en çok dile getirilen sorunlardan biri LPG uyumudur. (Bakınız.) Bu hususta, aracın motor yapısındaki metalik parçaların, birçok LPG üreticisinin ürünleriyle sorun çıkardığı iddiası vardır. Bunun sebebi olarak benzin ve LPG’nin yanma esnasındaki ısıl farklılıklar gösterilmektedir.

Astraların 1.4 Turbo motorları tek noktalı ve direkt enjeksiyonlu araçlardır. Bu sebeple vuruntu ve piston kırma sorunları yaşandığı iddiası vardır. (Bakınız.) Bu konuda genel bir yorum yapmamız gerekirse yavaşken çok yüksek hızlara aniden sıçramak aracın piston sistemine zarar verir. Nitekim bu sadece benzinli Astraların değil bütün güçlü ama küçük motorların problemidir. Bu yüzden torku yüksek otomobillerde ani hızlanma ve yavaşlama noktasında dikkatli olunması, doğru motor yağlarının kullanılması gerekir. Ayrıca eksper kontrolünde motor performans testi hususunda da çekinceli olmakta fayda vardır.

Birçok yeni nesil araçta olduğu gibi bu araçta da lastik basıncı uyarısı sorunu ile karşılaşmanız mümkün. Bu hata ile karşılaştığınızda yapmanız gerekenleri “Astra K lastik basıncı kaç kPa olmalı?” yazımızda anlattık.

Not: Bu yazıda yer alan bilgiler paylaşılan öznel kullanıcı deneyimine dayalı olup kanıtlanmış doneler değildir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir