GENEL

Blog Yazarak Para Kazanmak İçin Ne Yapmalıyım?

Paylaş

Günümüzde blog yazarak para kazanmak önemli destekleyici gelir kalemlerinden biri. Eğer kaleminiz güçlüyse yazı yazarak para kazanmak hayal değil. Bu noktada blog sayesinde para kazanmanızı sağlayacak 7 yöntemden bahsedeceğiz.

Gerekli süre: 30 dakika

Blog yazarak nasıl para kazanılır?

  1. Öncelikle bir blog açın ya da bir blog için para ile yazı yazın.

    Para kazanmak için en iyi yol kendi blog sitenizi açmanızdır. Bunun için eğer yeterli bilginiz yoksa çok uygun fiyatlara size yardımcı olabiliriz. Ayrıca başka bir blogda yazı yazarak da az da olsa para kazanmak mümkün. Bu konuda Yazkazan ve Yazankazanır gibi siteler var.

  2. Telif ile para kazanın.

    Dergilere yazı göndermek Türkiye’de para kazandıran bir eylem değildir. Çünkü kültürel konulara Türkiye’de ilgi oldukça azdır. Yani en büyük dergi bile size telif ödemek konusunda isteksiz olacaktır. Bu yüzden telif ile para kazanmak için blog yazılarınızı zamanla e-dergi veya basılı kitap hâline getirip satmayı deneyin. Whattpad ve Google Kitaplar bu konuda e-kitaplarınızı satabileceğiniz yerlerdir.

  3. Kendinize sınırları belli bir konsept belirleyin.

    Sitenizde her türlü konuda yazı yazıp para kazanmanız oldukça zor bir iştir. Çünkü hacmi büyük arama kelimeleri genellikle büyük sitelerin elindedir. Öyleyse belirli bir alanda kaliteli içerikler üretirseniz zamanla siteniz büyümeye başlayacaktır.

  4. Sabırlı olun, insanların kapınıza gelmesini beklemeyin.

    İnsanlar interneti kendi meraklarını gidermek için kullanır. Bu yüzden kimse sizin kişisel dünyanızı merak edip de sitenize girmez. Örneğin yazdığınız bir şiir sizin için çok önemli olsa da bu tarz bir içeriğin alıcısı çok azdır. Öyleyse insanların merak ettiği konularda yazılar yazın. Ayrıca blog sitenizin bir anda büyümeyeceğini bilin.

  5. Bir Adsense hesabı açın.

    Siteniz belli bir olgunluğa ulaşınca Adsense hesabı açın. Yani sitenizde Google reklamları yayınlayın. Bu size her ay farklı miktarlarda kazanç sağlayacaktır.

  6. Sitenizin ilgi alanına giren şirketlere mail atarak reklam talebinde bulunun.

    Siteniz günlük 1.000 tekil ziyaretçi sayısına ulaştığında artık yavaş yavaş insanlar sitenize reklam vermek isteyecektir. Hatta birçok kez talep onlardan gelecektir.

  7. Ücretli tanıtım yapın.

    Sitenizin ilgi alanına giren konularda ürün tanıtımları yapın.

Blog Yazarak Ne Kadar Para Kazanılır?

Blog sitesi yazarak kazanacağınız para hiçbir zaman sabit olmayacaktır. Çünkü yılın belli dönemlerinde reklam gelirleri daha fazla bazı bölümlerinde daha azdır.

Genel olarak bir blog yazarak milyonlarca dolar kazanan da vardır sadece ayda 1 lira kazanan da. Bu noktada sitenizdeki ziyaretçi sayısı ve ziyaretçilerin sitenizde ne kadar süre kaldığı önemlidir. Bu yüzden kullanıcıların yazınızı mümkün olduğunca sonuna kadar okumasını hedeflemelisiniz.

Bu noktadaki bir diğer önemli nokta SEO’dur. Yani arama motoru optimizasyonu. Yazılarınız mutlaka arama motorları ile uyumlu olmalıdır. Cümleleriniz ve paragraflarınız uzun olmamalı, anahtar kelimeleri yerli yerinde kullanmalısınız. Bu konuda Google’a SEO yazdığınızda neler yapmanız gerektiğine dair çok sayıda materyal vardır.

Blog yazılarının süresi

Blog yazarak para kazanmak için sitenizi sürekli güncel tutmanız gerekir. Bu noktada haftada dört yazı idealdir. Ancak her gün ya da hafta da bir de yazı yayımlamak site konunuza göre mantıklı olabilir.

Blog yazılarınız çok kısa olmamalıdır. İçerisinde yeterince bilgi bulunmayan yazılar arama motorlarında üst sıralara çıkamaz.

Son dönemde oyun oynayarak para kazanma gibi farklı dijital yöntemler ortaya çıkmıştır. Eğer amacınız bilgisayar başında para kazanmaksa bu yöntemi de deneme şansınız var.

Simit Çay

Simit Çay, edebiyattan teknoloji dünyasına kadar geniş bir alanda bilgiler bulabileceğiniz kültür platformudur. Siz de bizi takip ederek kültürel ve teknolojik gelişmelerden anında haberdar olun. Bizi takip etmek için buradan YouTube kanalımıza abone olmak ister misiniz?

Son gönderiler

APA 7 Atıf Sisteminin Özellikleri

APA 7 Atıf Sistemi, Amerikan Psikoloji Derneği (American Psychological Association) tarafından geliştirilen bir kaynak gösterim… Daha Fazla

Kasım 21, 2024

Brezilya’dan Japonya’ya İnsan Manzaraları

Brezilya’dan Japonya’ya İnsan Manzaraları, farklı coğrafyalarda yaşayan insanların hayatlarını, kültürlerini ve hikâyelerini bir araya getiren… Daha Fazla

Kasım 21, 2024

10. Simit Çay Edebiyat Etkinlikleri Şiir Yarışması Sonuçları

10. Simit Çay Edebiyat Etkinlikleri Şiir Yarışması, dünyanın dört bir tarafından ve farklı geçmişlerden gelen… Daha Fazla

Eylül 23, 2024

Tarih, edebiyat ve kurmaca kavramları size neler çağrıştırır?

Tarih, edebiyat ve kurmaca kavramları birbirleriyle derin bir ilişki içinde olan, ancak her biri farklı… Daha Fazla

Eylül 9, 2024

Türkiye’de nerenin denizi sıcak?

Tatilde deniz suyunun sıcak olmasını tercih edenler için Türkiye, birbirinden güzel plajları ve sıcak deniziyle… Daha Fazla

Haziran 11, 2024

Emir Timur Türk müdür?

Emir Timur, Türk kökenli büyük bir savaşçı ve devlet adamıdır. Bununla birlikte, etnik geçmişinde Moğol… Daha Fazla

Haziran 8, 2024