Saklıkent Kanyonu, Muğla’nın Seydikemer ilçesine bağlı turistik bir alandır. Saklıkent Kanyonu giriş ücreti 2022 yılı için 23 Türk lirasıdır. Öğrenciler kanyona 12 lira ödeyerek girebilirler. Müze Kart geçerli değildir. Otopark ücreti ise 100 liradır.
Ayrıca kanyon Fethiye’ye çok yakın olduğu için Fethiye’de gezilecek yerler arasında ön plana çıkmaktadır. Özellikle Fethiye destinasyonunda deniz turizmine alternatif bir mekândır.
Saklıkent Kanyonu, bir turistik alan olarak Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Phaselis Plajı ve İztuzu Plajı gibi destinasyonlarla çevrilmiştir.
Saklıkent Kanyonu’na nasıl gidilir?
Kanyonu genellikle Fethiye, Kaş veya Kemer bölgelerinde tatil yapan kişiler ziyaret ediyor. Özellikle Fethiye merkezli turistik turlar, burayı da kapsıyor. Bu açıdan tur ile Saklıkent’e gelmenizi tavsiye ederim. Fakat araba ile Saklıkent Kanyonu’na nasıl gidilir diye merak ediyorsanız, aşağıdaki navigasyon bilgisini kullanabilirsiniz.
Fethiye’den Saklıkent Kanyonu 43 km mesafededir. Bu yolculuk ortalama 50 dakika sürmektedir. Eğer buraya Kaş’tan gitmek isterseniz 82 km’lik bir yolu 1 saat 30 dakikada katetmeniz gerekecektir.
Toplu taşıma: Fethiye’den yaz aylarında buraya kalkan dolmuşlar var. Nitekim bu dolmuşlar ortalama 15-20 kişilik.
Kemer’den Saklıkent Kanyonu’na ulaşım ise yaklaşık 3 saat 45 dakikadır. Ayrıca mesafe ise yaklaşık 227 km’dir.
Saklıkent Antalya arası kaç km?
Saklıkent ve Antalya arası 194 km mesafededir. Bu mesafe yaklaşık 2 saat 4 dakika sürmektedir.
Antalya’dan Saklıkent’e gitmek için en iyi rota Korkuteli üzerindendir. Sahil yolu takip edildiğinde yol süresi yaklaşık bir buçuk saat artmaktadır. Kendi aracınızla gittiğinizde Saklıkent Kanyonu park giriş ücreti 15 liradır.
Saklıkent Kanyonu Giriş Aktiviteleri ve kahvaltı
Seydikemer Saklıkent Kanyonu giriş kısmında birçok donatı alanı barındırıyor. Burada kafeler, tur organizatörleri ve rehberler var. Rehberler şalelere gitmek isteyen kişilere ücret karşılığında yardım ediyor.
İpucu: Saklıkent özellikle kahvaltı, su içindeki yemek yerleri, eşsiz manzarası, leziz ejder meyveleri ve çamur banyoları ile ünlü.
Saklıkent’te kahvaltı yapmak için içerisinde ördeklerin yüzdüğü derenin ortasında oturup self-servis hizmetten yararlanıyorsunuz. Ayrıca burada mısır vb. satın alabileceğiniz ve raftinge kayıt yaptıracağınız kafeteryalar da var.
Kanyona girerken sudan karşıya geçme esnasında fotoğraf çekimi var. Bu fotoğrafı 50 liraya satın almanız isteniyor.
Bir yerel rehber Saklıkent Kanyonu’ndaki yürüyüş hakkında şunları söylüyor.
Bu ilginç bir yürüyüştü. Zemin çok ıslak olduğu için şort ve rahat terlikler giydiğinizden emin olun. Snickers giymeyin. Su buz gibi soğuk ama dışarısı çok güzel. Çocuklar için çok tehlikeli olabileceğinden oraya çocuklarla gitmenizi tavsiye etmiyorum. Yer kaygan.
Raushan Nurbayeva
Saklıkent Kanyonu Çamur Banyosu ve Soğuk Suya Giriş
Saklıkent Kanyonu boyunca yürüdüğünüzde karşınıza çamur banyosu yapabileceğiniz birçok kil havuzu çıkıyor. Özellikle yabancı turistler bu çamur ziyafetine büyük ilgi duymakta.
Kilin insan cildine olan yararından faydalanmak isteyenler için burası eşsiz bir yer. Ancak buraya geldiyseniz suya dayanıklı ayakkabılarınız mutlaka yanınızda olmalı.
Ayrıca burada nehir turizmi de tercihler arasında. Derenin iki yakasına bağlanan ip ile karşıya geçmek mümkün. Bunu yaparken buz gibi bir suyun içinden geçmek gerekiyor.
Uyarı: Enfeksiyon riski taşıyan bir bünyeniz varsa yaz da olsa bu soğuk su ile fazla iştigal etmeyin. Sonrasında ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor.
Şelalelere ulaşın!
Gezi içerisinde birçok kişi kanyonun içerisinden yukarı doğru yürüyor. Fakat şelaleler bir hayli üst bölümlerde. Buraları görmek için ciddi bir mesafe yürümeniz lazım.
Eğer doğa içerisinde yürümeyi seviyorsanız, şelalelere kadar yürümenizi tavsiye ederiz.
Cip Gezintisi
Saklıkent’te en çok tercih edilen aktivitelerden bir diğeri cip gezintileri. Yani özel arazi araçlarıyla kanyonun çevresinde gezinti yapmanızı sağlayan şirketler var.
Saklıkent Kanyonu Bungalow Evler
Saklıkent sıcak yaz günlerinde serinlemek için ideal bir yer. Tabii ki burası yalnızca bir kanyon değil. Nitekim burası ağaçlar ve köylerdeki nar bahçeleriyle çok şirin bir kırsal. Kırsalda bir gece konaklamak için Saklıkent bungalow evler hem uygun hem de çok keyifli.
Nar suyu içmeyi unutmayın!
Siz de yol boyunca gözleme yapan yerlerde Anadolu’nun nefis hamur işi yiyeceklerinden tadın. Ayrıca nar suyu içmeyi unutmayın.
Turizm açısından önemi: Saklıkent Kanyonu, Tazı Kanyonu ve Kaputaş Plajı ile birlikte Türkiye”nin güney turizm aksının en çok turist çeken kanyon yeryüzü şeklidir. Ayrıca sıcak bir turizm rotası olan Muğla’da serinlemek için ideal bir yerdir.
İlk yorum yapan siz olun