Yapay zeka teknolojisi ile ilgili olarak özel bir “yapay zeka coini” aslında yok. Ancak yapay zeka teknolojisine yatırım yapan bazı şirketler, yatırımlarına sanal karşılık olarak birtakım token ya da coinler piyasaya sürdü. Bunlar genel olarak yapay zeka coinleri diyoruz. Bunlardan bazıları şunlar:
Ancak bu coinlerden aldığınızda yapay zekaya yatırım yapmış olmazsınız. Sadece yapay zekaya endekslenmek istenen bir coin almış olursunuz. Ancak bu denklik tamamen sübjektif ve hatta spekülatif bir hâl alabiliyor. Söz gelimi yapay zeka teknolojisinin ilerlemesi bu coinlerin de ilerleyeceği anlamına gelmiyor. Çünkü coin sektörü hâlâ sanal birimlere reel varlık karşılıkları yükleme konusunda çok geri. Şu an coin alanı büyük oranda algılarla yönetilen bir pratiği takip ediyor.
Bu coinlerin gerçek bir varlığa dönüşmesi için adı geçen projelerin devasa ekosistemlere dönüşmesi şart. Başka bir deyişle insanların birçoğunun The Graph kullanması, bunu yaparken de uygulamanın yerel para biri olan GRT’ye ihtiyaç duyması bu para biriminin değerini etkileme potansiyeline sahip. Ancak bu artış ihtimali bile çok riskli ve spekülatif. Bu sebeple coin piyasasına girmek çok risklidir ve profesyonel olmayanlar için kesinlikle çok kötü sonuçlar doğurabilir.
Yapay zeka teknolojisi bir coinin geliştirilme sürecinde bir araç olabilir. Fakat coinler genellikle merkeziyetsiz yapılar olduğu için üretilen bir sanal para ya da sanal arsa hiçbir zaman gerçek hayatla %100 ilişkili olamaz. Yani yapay zeka teknolojisi ile kaderi aynı olan bir coin bulmak çok da mümkün değil.
Başka bir deyişle bugünden bakıldığında yapay zekanın önü çok açık. Fakat sanal para birimleri büyük bir kış yaşıyor. İşin kötüsü bu kışın ne zaman biteceği belli değil.
Kripto para birimleri genel olarak, yapay zeka teknolojisinin gelişimine katkıda bulunan projeler. Yapay zeka kripto para birimleri, veri analitiği veya blok zinciri teknolojileriyle ilişkili projelerde aktif rol alıyor. Fakat bu sadece fonksiyonel bir ilişki.
Örneğin, bazı projeler yapay zeka teknolojisini kullanarak veri analizi, tahmin modelleri veya otomatik işlem süreçleri geliştiriyor. Bu projelerin kendi kripto para birimleri de var. Fakat bu kripto para birimleri teknolojinin ulaştığı s eviyeyi temsil etmiyor.
Yapay zeka ve kripto paralar gibi teknolojik alanlardaki gelişmeler sürekli olarak evrildiği için, en güncel bilgilere sahip olmak için ilgili projelerin veya kripto paraların web sitelerini ve yönergelerini incelemek önemlidir. Bu kaynaklar, projelerin amaçlarını, kullanım alanlarını ve kripto paraların nasıl kullanıldığını daha ayrıntılı bir şekilde açıklar.
Yazar Alper Sadıç’ın 7. kitabı Islak Tezgâh, 25 minimal öyküden oluşmaktadır. Mythos Kitap aracılığı ile… Daha Fazla
Şiir severlerin heyecanla beklediği 11. Simit Çay Edebiyat Etkinlikleri Şiir Yarışması sonuçlandı! Türkiye'nin dört bir… Daha Fazla
DUYURU: 11. yarışmanın sonuçları 1 Nisan 2025'e kadar simitcay.com'dan açıklanacaktır. Şiir Yarışması 2025: Simit Çay Edebiyat… Daha Fazla
APA 7 Atıf Sistemi, Amerikan Psikoloji Derneği (American Psychological Association) tarafından geliştirilen bir kaynak gösterim… Daha Fazla
Brezilya’dan Japonya’ya İnsan Manzaraları, farklı coğrafyalarda yaşayan insanların hayatlarını, kültürlerini ve hikâyelerini bir araya getiren… Daha Fazla
10. Simit Çay Edebiyat Etkinlikleri Şiir Yarışması, dünyanın dört bir tarafından ve farklı geçmişlerden gelen… Daha Fazla