İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Simit Çay Betik Akademik

Simit Çay Betik Akademik, “makale yayınlayan dergiler” kategorisinde hakemli bir akademik dergidir. Dergide yalnızca bilimsel makaleler yayımlanır. Nitekim Simit Çay Akademik’in diğer makale yayınlayan akademik dergilerden farkı yazılarınızı çok kısa sürede hakemlere göndererek dünyada da gittikçe yaygınlaşan akışkan modelle belirli sayıları beklemeden yayımlayabilmenizdir. Bu sayede bir an önce yayımlanmasını istediğiniz yazılar hakem sürecinden geçtiği gibi bilim dünyasının hizmetine girer. Herhangi bir yayın tarihi yoktur.

Makale Gönder

Makale göndermek için aşağıdaki kurallara uygun yazınızı yonetici@simitcay.com e-posta adresine gönderin. Ayrıca yayımlanmış makaleler için mavi bağlantıyı kullanın.

Simit Çay Akademik’in Diğer Makale Yayınlayan Dergilerden Farkı Nedir?

Simit Çay Akademik, Dergipark‘a ve Ulakbilim’e entegre bir dergi değildir. Dolayısıyla belirli sayılardan ziyade örneklerine yurt dışında çokça rastlanan akışkan e-yayın formatına sahiptir. Yazınız hakem onayını aldıktan hemen sonra yayımlanır. Bu formatın temel amacı bilimsel yayınların daha hızlı yayımlanmasıdır. Özellikle Covid-19 sürecinde acil yayınların yayımlanmasında yaşanan zorluklar neticesinde dünyada birçok akışkan yayın yapan dergi kurulmuştur.

Yayınımızda tıbbi, adli bir davayı ele alan, güncel siyasete dayalı veya bir markayı konu alan makaleler yayımlanmamaktadır. Diğer sosyal ya da eğitim bilimleri alanlarından yazılar hakemlerin görüşüne bağlı olarak kabul edilmektedir.

Google Scholar’a “simitcay” yazarak şimdiye kadar Google tarafından dizinlenen makalelerimizi gözden geçirebilirsiniz.

Makalemi Yayımlanması için Nasıl Düzenlemeliyim?

Daha önce makale yazmadıysanız önce “Makale nasıl yazılır?” yazımızı mutlaka okuyun. Eğer konu hakkında bilginiz varsa dergi formatımızla ilgili bilgileri aşağıda bulacaksınız.

Makale Yazma Kuralları Nelerdir?

  1. Örnek makaleyi inceleyin. Yazınız bu makaleye benzesin.

    Mavi bağlantılı örnek makaleyi inceledikten sonra anlamadığınız noktalarda aşağıdaki yönergeleri takip edin. Nitekim bu kurallar Şubat 2021 itibarıyla tüm makalelerimizde geçerlidir.

  2. Times New Roman karakterleri ile tüm metni 10 punto ile yazın. Sayfa boyutu A4 kağıdı olsun.

    Yalnızca ana başlığı 14 punto, özet ve varsa dipnotları 8 punto yapın, tek satır aralığı kullanın.

  3. Ana başlık ve İngilizce başlığı 14 punto ile Türkçe başlık üste gelmek üzere alt alta yazın. Türkçe başlığı kalın harflerle yazın.

    Başlıkları ortalayın. Adınızı ve soyadınızı, başlığın altına en sağa 10 punto ve soyadı kısmındaki tüm harfler büyük şekilde yazın. Nitekim başlıktaki kelimelerin tüm harfleri büyük olsun.

  4. Öz ve abtract bölümlerini yazın. Bu bölümlerin altına en çok 6 en az 2 anahtar kelime (keywords) ekleyin.

    Daha okunaklı olması için bu bölümleri yazarken sağdan ve soldan 1,5 cm olmak üzere kenarlarda boşluk bırakın.

  5. Metninizde giriş, konu, sonuç ve kaynakça bölümleri mutlaka olsun.

    Yazınıza “Giriş” adında bir başlıkla başlayın. Yine “Sonuç” ve “Kaynakça” diye başlıklarınız da mutlaka olsun. Nitekim tablo, şablon gibi ek yapılandırmalarınız varsa bunların hemen alt satırına “Şablon 1: Nörolojik Ağlar” numaralandırılmış adlandırmalar ekleyin. Ancak fotoğrafların altına sadece açıklamalarını yazın, fotoğraflara numaralandırma yapmayın.

  6. Başlıkları istediğiniz yöntemle numaralandırabilirsiniz.

    İsterseniz numaralandırma yapmayabilirsiniz. Ayrıca harflendirme de yapabilirsiniz.

  7. Yaptığınız alıntıları cümle içerisinde noktadan hemen önce (Soyadı, Yıl: Sayfa) formatında gösterin. Nitekim ikiden fazla araştırmacı varsa ilk yazarın soyadının yanına vd. kısaltması ekleyin. Ancak kaynakça kısmında tüm yazarları gösterin.

    Örnek: Çünkü evrensel dilbilgisi, dil edinimini doğuştan getirilen bir yeti olarak görmektedir (Nowak vd. 2001: 114).
    İki araştırmacı varsa: Nitekim evrensel dil biliminin karşısında yapay zekâ ile eş güdümlü ilerleyen istatistiksel öğrenme kuramını ön plana çıkarmıştır (Lidz & Gagliardi, 2015: 333).

  8. Başkasına ait yazı öbeklerini italik yazın.

    Çok uzunsa ayrı bir paragraf yaparak kenarlardan 1,5 cm içeriden yazın.

  9. Kaynakça bölümünü APA sistemiyle oluşturun.

    Kaynakça örnekleri için örnek makaleyi inceleyin. Diğer Google Scholar’da makale yayınlayan dergiler için otomatik kaynak göstermeyi kullanabilirsiniz.

Sistemdeki Makaleler

Özet
Makale Yayınlayan Dergiler | Makalenizi Simit Çay Akademik'te Yayımlayın
Başlık
Makale Yayınlayan Dergiler | Makalenizi Simit Çay Akademik'te Yayımlayın
Açıklama
Simit Çay Akademik makale yayınlayan dergiler içerisinde yazılarınızı hemen yayımlamanız gerektiğinde tercih edebileceğiniz bir dergidir.
Yayımcı
Simit Çay
Yayımlayan
Simit Çay Edebiyat (Akademik)
Logo