Can Sıkıntısı (Rica Ederim Bu Bahsi Kapatalım!)

Paylaş

Can Sıkıntısı (Rica Ederim Bu Bahsi Kapatalım!) | Yorgunluk ve hiç bitmeyecek bu can sıkıntısı, kendi canından sıkılmak mı yoksa sıradan ve basit bir can sıkılması mı ? Canımdan sıkılmış olabilir miyim acaba bu genç yaşımda? Ya da beni bu genç yaşımda canımdan sıkacak ne olmuş olabilir ki!  Hiroşima‘da atom bombasının atıldığı kentte ben yoktum veyahut herhangi bir siperde kafamı çıkarır çıkarmaz ölmedim ya da ben hiç enkaz altında kalmadım. Peki nedir bu duruma getiren ve küçücük bir üzüntüde mezar sessizliğine gömen bu can sıkıntısı?

Anlatamamak, söyleyecek binlerce kelime olmasına rağmen beni susturan, beni korkaklaştıran ve kendi içime hapsolmama neden olan tek şey “anlatamadıklarım”. Anlatamadıklarım içimde büyüyor büyüyor adeta bir atom bombası veyahut kafamda bir mermi ya da enkaz altında kalma hissi veriyor.

Hayat bizi bir yerlere bir şekilde getiriyor ve götürüyor. Kimi zaman saçma sapan bir durumda oluyorsun, kimi zaman da büyük bir yoksulluk çekiyorsun “hem maddi hem manevi”. Ama insanın sığınacağı bir şeyler olmalı diye düşünürken, bu satırları yazdığımı ve daha senelerce yazacağım düşüncesiyle kafamı meşgul ediyorum. Evet, ben hayata kalemle tutunuyorum, dilimden dökülmeyen kelimeleri bu kalem anlatıyor. Bu kalemi tutan el benim, parmaklar benim, duygular benim. Ama artık benim olmayan ve hiç olmayacak şeyler var. O konuyu açmayalım, rica ederim bu bahsi kapatalım!

12/10/2013

Sizin de yazınız sitemizde yayımlansın.

Özet
Başlık
Can Sıkıntısı (Rica Ederim Bu Bahsi Kapatalım!) | Yeni bir sayfa açmak
Açıklama
Can Sıkıntısı (Rica Ederim Bu Bahsi Kapatalım!) | Yorgunluk ve hiç bitmeyecek bu can sıkıntısı, kendi canından sıkılmak mı yoksa sıradan ve basit bir can sıkılması mı ? Canımdan sıkılmış olabilir miyim acaba bu genç yaşımda? Ya da beni bu genç yaşımda canımdan sıkacak ne olmuş olabilir ki!
Yayımcı
Sairyazar
Yayımlayan
Simit Çay Edebiyat Etkinlikleri
Logo
sairyazar

Son gönderiler

Efes Antik Kenti Giriş Ücreti 2024 | Efes Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti giriş ücreti 2022 yılında 120 Türk lirasıdır. Antik… Daha Fazla

Nisan 11, 2024

Buhara’da Yemek Yenecek En Güzel 5 Yer

Birkaç ay boyunca Buhara'da yaşamış biri olarak sizin için Buhara'da yemek yenecek en güzel 5… Daha Fazla

Şubat 24, 2024

9. Simit Çay Edebiyat Etkinlikleri Şiir Yarışması Sonuçları ve Yeni Yarışma Duyurusu (2024)

Geleneksel olarak düzenlediğimiz şiir yarışmamızı titiz bir inceleme ile nihayete erdirmiş bulunuyoruz. "9. Simit Çay… Daha Fazla

Şubat 4, 2024

Akyaka Kamp Alanları ve Fiyatları 2024

Ücretli ve ücretsiz kamp hizmetleri ile Akyaka kamp alanları gezginler için birçok imkân barındırıyor. Kamp… Daha Fazla

Ağustos 24, 2023

Mağaralı Koy (Finike) – Nasıl gidilir, giriş ücreti, park yeri 2024

Mağaralı Koy, Finike'den Demre'ye ulaşan kara yolu üzerinde bulunan çok sayıda koydan belki de en… Daha Fazla

Ağustos 24, 2023

Gelmiş Geçmiş En Güçlü İmparatorluk Nedir?

Dünya tarihindeki en güçlü imparatorluk nedir sorusu, tarihle ilgilenen herkesin merakını uyandırır. Bu soruya objektif… Daha Fazla

Ağustos 24, 2023