İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız Kutlu Olsun

Bugün Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 98. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu vesileyle başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatanı bize bırakan şehit ve gazilerimizi saygı ve minnet ile anıyoruz.

Millet iradesini esas alan cumhuriyet, bu aziz vatanın yeşerttiği medeniyet ülküsünün yegâne idare biçimidir. Yani Cumhuriyet; Türk milletinin ortak bir değeri, geleceğimizin ve bağımsızlığımızın teminatıdır. Bugün cumhuriyetimiz, bir asra yaklaşan kazanım ve birikimiyle derin bir tecrübeyi bünyesinde barındırmaktadır.

İlkokul öğrencileri bugünün anlam ve önemine dair kendi yazdıkları şiirleri okuyor. (29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiir ve etkinliği)

Cumhuriyet halktır, cumhuriyet egemenliktir! Kısacası Cumhuriyet, Türk milletinin binlerce yıllık birikimini en iyi yansıtan yönetim biçimidir.

Cumhuriyet bu toprakların son yüzyıldaki en büyük kazanımıdır

Tarihin her döneminde istiklali için çelik bir iradeyle egemenliğine ve bağımsızlığına sahip çıkan Türk milleti, bundan bir asır önce de sömürgeci zihniyetin kirli emellerini boşa çıkarmayı bilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Anadolu coğrafyasının her bir karış toprağında filizlenen var oluş mücadelesi, Türk’ün binlerce yıllık tarihinin en şerefli sayfalarından biridir.

Cumhuriyetin ilanına giden yolda Millî Mücadele’nin önemi büyüktür.

Millî Mücadele, Türk milletinin bağımsızlığına verdiği önemin yanında, bu aziz milletin kendi geleceğini tayin etme konusundaki kararlılığını da ortaya koymuştur. Nitekim İstiklal Harbimizde kadını erkeği, yaşlısı genci; kısacası Türk milletinin her bir ferdi, kendi vatanını kurtarma sorumluluğunu bizzat üstlenmiştir. Nitekim “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” sözü temelini Türk tarihinin hakikatlerinden almaktadır.

Orta Doğu gibi son birkaç asırdır kan ve gözyaşının eksik olmadığı bir coğrafyada, Türkiye Cumhuriyeti güven ve barışın kalesi durumundadır. Bunda şüphesiz millet iradesine olan bağlılığımızın ve cumhuriyetimizi daha ileriye taşımak için verdiğimiz mücadelenin önemi büyüktür. Ancak vatanımızın bugün bulunduğu noktadan çok daha ileriye gitmesi; güçlü üretim, verimli eğitim ve teknolojik gelişimle mümkündür. Bu sebeple Cumhuriyetimizi gerçek anlamda ileriye taşıyacak olan güç, işte bu hususlarda göstereceğimiz gayrete bağlıdır. Bu konudaki en büyük görev de gençlerimize düşmektedir.

Birlik, dirlik ve esenlikle dolu daha nice 29 Ekimlere… 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bu bayramı en güzel şekilde anlamak ve gelecek nesillere aktarmak dileğiyle…

Özet
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız Kutlu Olsun
Başlık
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız Kutlu Olsun
Açıklama
Bugün Cumhuriyet’imizin 97. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyet Bayramı'mız herkese kutlu olsun.
Yayımcı
Ensar KILIÇ
Yayımlayan
Simit Çay Edebiyat
Logo

Bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir