İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Köln’de Gezilecek En Güzel 7 Yer: Köln Gezi Rehberi

Köln, Almanya’da Türklerin en yoğun yaşadığı yerlerin başında geliyor. Sizin de yolunuz Köln’e düştüyse mutlaka gezmeniz gereken en güzel 10 yer bu yazıda. Öyleyse Köln’de gezilecek yerler listemize başlamadan önce gelin kısaca Köln’ü tanıyalım.

https://youtu.be/eecaUo9tTkE
Video: Köln Gezi Rehberi.

Köln, Batı Almanya’nın en önemli kültürel destinasyonlarından… Nitekim şehirde çok sayıda ihtişamlı Romanesk tarzda kilise buluyor. Özellikle bunların içerisinde Köln Katedrali ayrı bir öneme sahiptir.

Kent, Roma Dönemi’nden modern çağlara kadar geniş bir tarihî mirası saklı tutmaktadır. Bu da hem Roma kültürünü tanımak hem de Orta Çağ ve barok sanat anlayışına tanık olmak isteyen gezginleri cezbetmektedir.

Köln, bugün Almanya’nın atardamarlarından biridir. Şehirde çok sayıda müze, galeri ve sosyal alan mevcuttur. Ayrıca Hohe Straßeve Schildergasse gibi ticaretin canlı olduğu ve yayalaştırma açısından çok başarılı caddelere sahiptir.

1. Köln Katedrali

Köln'de gezilecek katedral
Köln Katedrali

Bu katedral, Köln şehrinin en önemli simgelerinin başında gelir. Nitekim Köln Katedrali ya da resmî adıyla Aziz Petrus ve Meryem Ana Katedrali UNESCO’nun dünya mirası listesindedir. Yapının mimarisinde gotik betimleme ön plandadır.

Orta Çağ’ın birkaç mega yapısından biri olan Katedral, 13. yüzyılın ortasında inşa edilmeye başlanmıştır. Ayrıca katedral 6.166 metrekarelik bir alana kuruludur. Köln’de gezilecek en güzel katedraldir.

Katedraldeki kabartmalar, Orta Çağ’ın en güzel örneklerindendir. Ayrıca katedralin yanı başından akan Ren Nehri, binaya ayrı bir hava katmaktadır.

2. Köln Belediye Binası (Kölner Rathaus)

Köl'de gezilecek yerler: Belediye Binası
Köln Belediye Binası, şehrin simge yapılarındandır.

Buranın en önemli özelliği Avrupa’nın en eski kamu binası olmasıdır. 14. yüzyılda yapılan binaya daha sonra çeşitli eklentiler ilave edilmiştir.

Eser bir gotik mimari örneğidir. Roma surlarının kalıntıları arasında inşa edilen bir yapıdır. Ayrıca resmî olarak anıt statüsündedir.

Bina Judengasse Caddesi ile meydanın doğu tarafındaki Bürgergasse arasında yer almaktadır.

3. Tarihî Eski Köln

Ren Nehri üzerinden bir Köln manzarası.

Eski Köln Orta Çağ mimarisinden derin izler taşıyan çeşme, arkeolojik sit alanı, ibadethane, mağaza, kafe ve kadim mimari tarzı yansıtan evlerle dolu bir destinasyon. Burada özellikle Büyük St. Martin Kilisesi’ni ziyaret etmenizi öneririz.

Köln’de vakit geçirmek için en güzel alanlardan biri kuşkusuz Eski Köln!

4. Ren Nehri Turu

Ren Nehri Köln'de gezilecek yerler

Köln’ü bu denli güzel bir şehir yapan en önemli özellik şüphesiz Ren Nehri. Zaten kent de bu nehrin etrafında yükselmiş.

Eğer Köln’e gittiyseniz mutlaka bu nehrin üzerindeki tekne turlarına katılın. Bu sayede şehrin simge eserlerinin birçoğunu görme fırsatınız olacak.

5. Wallraf–Richartz Müzesi

Van Gogh, Langlois Köprüsü
Van Gogh’un müzede sergilenen Langlois Köprüsü adlı çalışması.

Wallraf-Richartz Müzesi, Köln’ün en önemli üç müzesinden biridir. Nitekim bu müze, Orta Çağ’dan başlatarak yakın döneme kadarki sanatsal eserlerin sergilendiği bir alandır.

Müzenin en önemli özelliklerinden biri oldukça eski bir tarihe sahip olmasıdır. Nitekim kuruluş tarihi 1861’dir.

Wallraf-Richartz Müzesi; gotik koleksiyon, Rönesans eserleri, barok koleksiyon ve empresyonist koleksiyon olmak üzere dört temel temaya yoğunlaşmıştır. Ayrıca müzede Oscar-Claude Monet, Van Gogh, Frans Snyders ve Jacob Claesz van Utrecht gibi önemli isimlerin eserleri sergilenmektedir.

Wallraf–Richartz Müzesi Resmî Sitesi

6. Köln Hayvanat Bahçesi

Köln Hayvanat Bahçesi, Avrupa’nın bu alandaki en eski kuruluşlarından biridir.

Köln’de Almanya’nın en eski hayvanat bahçelerinden biri olan Köln Hayvanat Bahçesi mevcuttur. Sonuçta burası 1860 yılında kurulmuştur.

Bahçenin en önemli özelliklerinden biri, buranın hayvanat bahçesi geleneğinin hemen hemen her dönemine tanıklık eden bir işletme olmasıdır.

Kısacası zengin hayvan çeşitliliği ve tarihi ile birlikte Köln Hayvanat Bahçesi ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Ayrıca hayvanat bahçesi yazın Almanya saatiyle 09.00-18.00, kışın ise 09.00-17.00 arasında açıktır.

7. Köln Teleferik Hattı

Köln Teleferik Hattı

Bu teleferik hattı Ren Nehri’nin üzerine kurulan ilk teleferiktir. Burası özellikle şehri kuş bakışı bir şekilde izlemek isteyenler için ideal bir yerdir.

Yer yer oldukça yükselen teleferik sayesinde şehrin önemli mekânlarını yakından tanıma fırsatı bulacaksınız. Detaylı bilgi için tıklayın.

Köln’de gezilecek yerlerle ilgili siz de özellikle görüş ve önerilerinizi yonetici@simitcay.com adresine gönderebilirsiniz.

Bir yorum

  1. […] Köln’de Gezilecek En Güzel 7 Yer: Köln Gezi RehberiKöln’de Gezilecek En Güzel 7 Yer: Köln Gezi Rehberiyonetici1 tarafındanKöln, Almanya'da Türklerin en yoğun yaşadığı yerlerin başında geliyor. Sizin de yolunuz Köln'e düştüyse mutlaka gezmeniz gereken en güzel 10 yer bu yazıda. Öyleyse Köln'de… […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir