İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Blog Yazarak Para Kazanmak İçin Ne Yapmalıyım?

Günümüzde blog yazarak para kazanmak önemli destekleyici gelir kalemlerinden biri. Eğer kaleminiz güçlüyse yazı yazarak para kazanmak hayal değil. Bu noktada blog sayesinde para kazanmanızı sağlayacak 7 yöntemden bahsedeceğiz.

Gerekli süre: 30 dakika

Blog yazarak nasıl para kazanılır?

  1. Öncelikle bir blog açın ya da bir blog için para ile yazı yazın.

    Para kazanmak için en iyi yol kendi blog sitenizi açmanızdır. Bunun için eğer yeterli bilginiz yoksa çok uygun fiyatlara size yardımcı olabiliriz. Ayrıca başka bir blogda yazı yazarak da az da olsa para kazanmak mümkün. Bu konuda Yazkazan ve Yazankazanır gibi siteler var.

  2. Telif ile para kazanın.

    Dergilere yazı göndermek Türkiye’de para kazandıran bir eylem değildir. Çünkü kültürel konulara Türkiye’de ilgi oldukça azdır. Yani en büyük dergi bile size telif ödemek konusunda isteksiz olacaktır. Bu yüzden telif ile para kazanmak için blog yazılarınızı zamanla e-dergi veya basılı kitap hâline getirip satmayı deneyin. Whattpad ve Google Kitaplar bu konuda e-kitaplarınızı satabileceğiniz yerlerdir.

  3. Kendinize sınırları belli bir konsept belirleyin.

    Sitenizde her türlü konuda yazı yazıp para kazanmanız oldukça zor bir iştir. Çünkü hacmi büyük arama kelimeleri genellikle büyük sitelerin elindedir. Öyleyse belirli bir alanda kaliteli içerikler üretirseniz zamanla siteniz büyümeye başlayacaktır.

  4. Sabırlı olun, insanların kapınıza gelmesini beklemeyin.

    İnsanlar interneti kendi meraklarını gidermek için kullanır. Bu yüzden kimse sizin kişisel dünyanızı merak edip de sitenize girmez. Örneğin yazdığınız bir şiir sizin için çok önemli olsa da bu tarz bir içeriğin alıcısı çok azdır. Öyleyse insanların merak ettiği konularda yazılar yazın. Ayrıca blog sitenizin bir anda büyümeyeceğini bilin.

  5. Bir Adsense hesabı açın.

    Siteniz belli bir olgunluğa ulaşınca Adsense hesabı açın. Yani sitenizde Google reklamları yayınlayın. Bu size her ay farklı miktarlarda kazanç sağlayacaktır.

  6. Sitenizin ilgi alanına giren şirketlere mail atarak reklam talebinde bulunun.

    Siteniz günlük 1.000 tekil ziyaretçi sayısına ulaştığında artık yavaş yavaş insanlar sitenize reklam vermek isteyecektir. Hatta birçok kez talep onlardan gelecektir.

  7. Ücretli tanıtım yapın.

    Sitenizin ilgi alanına giren konularda ürün tanıtımları yapın.

Blog Yazarak Ne Kadar Para Kazanılır?

Blog sitesi yazarak kazanacağınız para hiçbir zaman sabit olmayacaktır. Çünkü yılın belli dönemlerinde reklam gelirleri daha fazla bazı bölümlerinde daha azdır.

Genel olarak bir blog yazarak milyonlarca dolar kazanan da vardır sadece ayda 1 lira kazanan da. Bu noktada sitenizdeki ziyaretçi sayısı ve ziyaretçilerin sitenizde ne kadar süre kaldığı önemlidir. Bu yüzden kullanıcıların yazınızı mümkün olduğunca sonuna kadar okumasını hedeflemelisiniz.

Bu noktadaki bir diğer önemli nokta SEO’dur. Yani arama motoru optimizasyonu. Yazılarınız mutlaka arama motorları ile uyumlu olmalıdır. Cümleleriniz ve paragraflarınız uzun olmamalı, anahtar kelimeleri yerli yerinde kullanmalısınız. Bu konuda Google’a SEO yazdığınızda neler yapmanız gerektiğine dair çok sayıda materyal vardır.

Blog yazılarının süresi

Blog yazarak para kazanmak için sitenizi sürekli güncel tutmanız gerekir. Bu noktada haftada dört yazı idealdir. Ancak her gün ya da hafta da bir de yazı yayımlamak site konunuza göre mantıklı olabilir.

Blog yazılarınız çok kısa olmamalıdır. İçerisinde yeterince bilgi bulunmayan yazılar arama motorlarında üst sıralara çıkamaz.

Son dönemde oyun oynayarak para kazanma gibi farklı dijital yöntemler ortaya çıkmıştır. Eğer amacınız bilgisayar başında para kazanmaksa bu yöntemi de deneme şansınız var.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir