İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

En İyi Psikolojik Gerilim Filmleri | En İyi 11 Psikolojik Film

Sinema tarihinin en iyi psikolojik gerilim filmleri bu listede. Listede 2022 yılına kadarki en iyi filmler yer alıyor.

En İyi 11 Psikolojik Gerilim Filmi

Aşağıda psikolojik gerilim filmleri arasında bizim en beğendiklerimizi bulacaksınız. Eminim bu filmleri siz de çok seveceksiniz.

  1. All I See Is You: Gina, çocukluğundaki bir araba kazasından beri kördür. Kocası James ile birlikte yaşadığı Bangkok’taki günlük yaşamında, diğer insanlara bağımlı hale gelmiştir. Ancak özellikle kocasının yardımına bağımlı hale gelmiştir. Bir ameliyattan sonra görme yetisine tekrar kavuştuğunda evliliğindeki her şey değişir. Artık tek gözüyle de olsa görür. Gina kendine güvenen bir hale gelir ancak bu durum James’i şaşırtıcı şekilde rahatsız eder. Gina kısa süre sonra James hakkında ama aynı zamanda düğün ve kendi hayatı hakkında rahatsız edici ayrıntılar öğrenir. Kız kardeşi Carol ve kocası Ramon’un İspanya’yı ziyareti hayatlarında dönüm noktasıdır. Bu ziyarette ikisi de eski hayatlarına asla geri dönmeyeceklerinin farkına varırlar.
  2. Ana, mon amour: Ana, mon amour, Călin Peter Netzer’in 2017 yapımı uzun metrajlı bir filmidir. Nitekim bu film Romanya-Alman-Fransız ortak yapımıdır. Cezar Paul-Bădescu’nun kitabından uyarlanmıştır. Genç bir Rumen çift arasındaki karmaşık ilişkiyi tasvir etmektedir. Psikolojik problemleri olan bir çiftin analitik psikoterapi yoluyla iyileşmesiyle birlikte evliliklerinin sona ermesi filmin konusudur.
  3. Au plus près du Soleil: Soruşturma yargıcı Sophie, devam eden bir davayla ilgili olarak sorguladığı kadının Juliette’in evlatlık oğlu Léo’nun biyolojik annesi olduğunu anlar. Ayrıca Hakim eşi Olivier’in onaylamamasına rağmen, Sophie gerçeği Léo’dan saklar. Juliette hakkındaki soruşturmasına devam edebilmek için davayı bırakmayı reddeder. Sophie’nin kararıyla dehşete düşen Olivier, gerçek kimliğini açıklamadan Juliette’e gizlice yaklaşmaya karar verir.
  4. Sen Benimsin: Küçük İtalyan adası Pantelleria’da gözlerden uzak bir köyde, dünyaca ünlü rock şarkıcısı Marianne Lane tatilini ortağı Paul ile geçirmektedir. Ameliyattan sonra iyileşse de sesini kaybeder. Sadece işaretler ve fısıltılarla iletişim kurar. Alkol bağımlılığından kurtulur ve başarısız bir intihar girişimi yaşar.
  5. Call Me Crazy: A Five Film: Film, ilgili kahramanın adını taşır. Beş bölümde onun akıl hastalıkları ile baş ettiği acıklını yaşamı anlatır. Ayrıca bu bölümlerden üçü birbiriyle bağlantılıdır.
  6. Coyote Lake: Ester ve saldırgan annesi, ABD-Meksika sınırı yakınlarında küçük bir yatak ve kahvaltı işletir. Bir gece, beklenmedik iki misafir, herkesin güvenliğini tehlikeye atar. Ancak iki kadın daha da tehlikeli olan bir sır saklar.
  7. Le Dep: Topluluğuna dönen genç bir yerli olan Lydia, babasının marketinde çalışıyor. Bir akşam ikincisi, başka bir çalışanın yokluğunda günü bitirmesini ve akşamın sonunda kapanmasını ister. Ancak kapatmadan önce, kukuletalı bir adam “dep” ye girer ve babasının ona kasada bıraktığı parayı iddia eden bir silahla işaret eder. Onu tanır: o onun erkek kardeşi.
  8. Dream House (2011 film): Will Atenton, önceki sahibi Peter Ward’ın ailesini o evde öldürdüğüne ve daha sonra bir psikiyatri koğuşuna yatırıldığına dair söylentileri duyunca, kısa süre önce eşi ve iki kızıyla birlikte şehir dışındaki bir eve taşındı. Will’in en küçük kızı da pencerenin önünde korkunç bir erkek figürü gördüğünde, onun için alarm zilleri çalar. Ailesi için içten sıkıntılı ve endişeli, evin ve sakinlerinin geçmişini araştırmaya başlar.
  9. 1:54: 1:54, Yan England tarafından yönetilen 2016 yapımı bir filmdir. Başrollerinde Antoine Olivier Pilon, Lou-Pascal Tremblay, Sophie Nélisse, David Boutin, Patrice Godin, Robert Naylor ve Anthony Therrien bulunan film 13 Ekim 2016’da vizyona girmiştir. Ayrıca Film, okullardaki zorbalık olgusunu ele alan psikososyal bir dramatik gerilimdir.
  10. Cloverfield Yolu No: 10: 10 Cloverfield Lane, Dan Trachtenberg tarafından yönetilen bir Amerikan gerilim filmidir. Josh Campbell, Matthew Stuecken ve Damien Chazelle tarafından yazılan ve başrollerini Mary Elizabeth Winstead, John Goodman ve John Gallagher’ın paylaştığı film, The Cellar (The Cellar, İspanyolca) adlı bir senaryo olarak başlamıştır. Gerilim sevenler için iyi bir tercihtir.
  11. 404: 20 Mayıs 2011’de gösterime giren bir Hint filmidir. Film, bir tıp fakültesi öğrencisinin eski bir tıp öğrencisinin intihar ve paranormal olaylar yaşadığı üniversite yurdunun 404 numaralı odasına geçmesini konu alıyor.

Psikolojik film önerileri listemiz sürekli yenilenecektir. Sizin de tavsiyeleriniz varsa yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Özet
Psikolojik Film Önerileri Listesi
Başlık
Psikolojik Film Önerileri Listesi
Açıklama
Psikolojik film önerileri listesi, keyifle izleyebileceğimiz psikolojik filmler konusunda size tavsiye veren güzel bir filmografi dizini.
Yayımcı
Simit Çay
Yayımlayan
Simit Çay Edebiyat Etkinlikleri
Logo

Bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir