KÜLTÜR

Çıralı Tekne Turu Fiyatları 2024 & Öneriler

Paylaş

Olimpos ve Çıralı çıkışlı günübirlik tekne turu fiyatları 2024 yılı yaz döneminde 450- 700 Türk lirası arasında olması beklenmektedir. Bu fiyata öğle yemeği, meyve ve çay ikramı dahil. Tekne gezintisi yaklaşık 7 saat sürüyor. Seyahat rotasında ise tekneler Ceneviz Koyu, Akvaryum Koyu, Sazak Koyu ve Mağara Koyu‘na uğruyor. Çıralı tekne turu, çok iyi yüzme bilmeyenlerin de yüzebilecekleri koylar barındırması sebebiyle çok tercih ediliyor.

Çıralı günübirlik tekne turları nereden kalkıyor?

Olimpos ve Çıralı tekne turları Karaburun mevkiinden kalkıyor. Burası yüzünüzü denize döndüğünüzde plajın en solunda kalan yer. Ayrıca burada aracınızı kenarına park edeceğiniz bir toprak futbol sahası da var. Suluada turları ise Çıralı’dan değil Adrasan’dan kalkıyor. Adrasan’dan Suluada turlarının 2022 güncel fiyatı 200 lira.

Tekneler saat kaçta kalkıyor?

Çıralı çıkışlı tekne turları genelde 10.30 gibi hareket ediyor. Ancak tur için 9.45 gibi iskelede olmanız isteniyor. Burada bazı tekneler iskelede bazıları ise açıkta demir atmış vaziyette bekliyor. Eğer açıkta demir atmış bir tekneye binecekseniz kayıkçıdan sizi tekneye en son ulaştırmasını isteyin. Çünkü Karaburun dalgalı bir yer ve uzun süre açıkta demirlemiş gemide durmak gemi tutmasına neden olabiliyor.

Günübirlik tekne turu için nasıl bilet alınır?

Çıralı ya da Olimpos içerisinde konaklıyorsanız konakladığınız yer sizin için teknelerle irtibat kuruyor. Ayrıca Çıralı merkezde tur pazarlayan çok sayıda stant mevcut. Bunun dışında sabah saat 10 gibi Karaburun İskelesi’ne giderseniz buradaki çok sayıda tekneden birinde yer bulma ihtimaliniz çok yüksek.

Turda nereler geziliyor?

Çıralı tekne turları ile önce Ceneviz Koyu’na gidiyorsunuz. Daha sonra suyunun berraklığı ile meşhur Akvaryum Koyu’na tekne demirliyor. Ayrıca burada teknede öğle yemeğinizi yiyorsunuz. Ardından Sazak Koyu’na geçiyorsunuz. Son olarak Mağara Koyu ile dönüş yolculuğu başlıyor. Siz siz olun Çıralı’dayken Yanartaş ve Olimpos Antik Kenti’ni de gezmeyi unutmayın.

Çıralı Tekne Turu Tavsiyeler

Önemli! Tur için mümkünse iyi ve yeni bir tekne seçin. Aksi takdirde kıyıya yaklaşmakta sorun yaşayan tekneler yüzünden uzun süre açıkta beşik gibi sallanabilirsiniz. Bu da mide bulantısı gibi gemi tutması belirtilerine yol açıyor.

Unutma! Bazen deniz çok rüzgârlı oluyor. Böyle bir durumda tedbir olarak yanınıza bandana veya rüzgârlık almanızda fayda var.

Öneriyoruz! Taşlık zeminlerde de yüzeceksiniz. Deniz ayakkabınızı unutmayın. Ayrıca mutlaka deniz maskesi veya şnorkeliniz olsun. Çünkü Akvaryum Koyu’nda balıkları ve şanslıysanız deniz kaplumbağalarını izleme fırsatınız olacak.

Olmazsa olmaz! Aynı gün içerisinde birçok kez denize girip çıkacaksınız. Bu sebeple beyaz tenliyseniz mutlaka yüksek faktörlü bir güneş kremini yanınızda bulundurun.

Yüzme konusunda kendini yeterli görmeyenlere: Mağara Koyu dışındaki bütün yerlerde yüzebilirsiniz. Özellikle Ceneviz Koyu’nda hiç sorun yaşamayacaksınız. Bu noktada bineceğiniz teknenin kaptanıyla konuşun. Bazen tekneleri kolaylık olsun diye açıkta demirliyorlar. Bu durumda ayağınız yere basmıyor. Sazak Koyu’nda tekneniz açığa demirlemedikçe ayağınız yere basacak. Akvaryum Koyu’nda ise derinlik biraz daha fazla olsa da sorun yaşamayacağınız yere kadar teknenin ilerlemesini isteyin. Kendinize güvenmiyorsanız Mağara Koyu’nda yüzmeyin 🙂

Simit Çay

Simit Çay, edebiyattan teknoloji dünyasına kadar geniş bir alanda bilgiler bulabileceğiniz kültür platformudur. Siz de bizi takip ederek kültürel ve teknolojik gelişmelerden anında haberdar olun. Bizi takip etmek için buradan YouTube kanalımıza abone olmak ister misiniz?

Son gönderiler

Efes Antik Kenti Giriş Ücreti 2024 | Efes Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti giriş ücreti 2022 yılında 120 Türk lirasıdır. Antik… Daha Fazla

Nisan 11, 2024

Buhara’da Yemek Yenecek En Güzel 5 Yer

Birkaç ay boyunca Buhara'da yaşamış biri olarak sizin için Buhara'da yemek yenecek en güzel 5… Daha Fazla

Şubat 24, 2024

9. Simit Çay Edebiyat Etkinlikleri Şiir Yarışması Sonuçları ve Yeni Yarışma Duyurusu (2024)

Geleneksel olarak düzenlediğimiz şiir yarışmamızı titiz bir inceleme ile nihayete erdirmiş bulunuyoruz. "9. Simit Çay… Daha Fazla

Şubat 4, 2024

Akyaka Kamp Alanları ve Fiyatları 2024

Ücretli ve ücretsiz kamp hizmetleri ile Akyaka kamp alanları gezginler için birçok imkân barındırıyor. Kamp… Daha Fazla

Ağustos 24, 2023

Mağaralı Koy (Finike) – Nasıl gidilir, giriş ücreti, park yeri 2024

Mağaralı Koy, Finike'den Demre'ye ulaşan kara yolu üzerinde bulunan çok sayıda koydan belki de en… Daha Fazla

Ağustos 24, 2023

Gelmiş Geçmiş En Güçlü İmparatorluk Nedir?

Dünya tarihindeki en güçlü imparatorluk nedir sorusu, tarihle ilgilenen herkesin merakını uyandırır. Bu soruya objektif… Daha Fazla

Ağustos 24, 2023