İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

En Güzel 20 Erkek Bebek İsmi | Erkek Bebek İsim Önerileri

Bu yazımızda en güzel 20 erkek bebek ismi yer alıyor. Çağrışımı, anlamı ve söylenişi güzel erkek bebek isimleri ve önerileri için aşağıdaki listeyi incelemeniz yeterli. Ayrıca Öz Türkçe isimler sözlüğümüze de bakmanızı tavsiye ederiz.

Erdem: Dosdoğru ve ahlaklı olma anlamına gelen Erdem ismi güzel bir çağrışıma sahiptir. Bu sebeple son dönemde en çok takılan öz Türkçe erkek isimlerinden biridir.

Kağan: Kağan tarihî Türk devletlerindeki hükümdarların temel unvanıdır. Nitekim Kaan ve Hakan biçimleri de vardır.

Kayra: Türk mitolojisinde zor durumda kalan kişilere yardım eden efsanevi varlıktır. Güzel bir fonetiğe sahip olması sebebiyle son dönemde çok fazla takılmaktadır.

Demir: Tarih boyunca bütün Türk toplulukları tarafından kullanılan bir isimdir. Ayrıca Timur şekli de vardır. Nitekim tarihte Timur ve Timurtaş Paşa gibi bu ismi taşıyan çok sayıda önemli Türk büyüğü mevcuttur.

Sarp: Hem güzel söylenişi hem de mücadeleci çağrışımı ile sevilen bir erkek bebek ismi. Özellikle dizi ve filmlerin etkisi ile son dönemlerde daha fazla kullanılmaktadır.

Kuzey: Zor şartlara dayanıklılığı çağrıştıran bir isimdir. Ayrıca fonetik yapısı da oldukça güzel bir Türkçe addır.

İlter: Göktürkçe ve daha sonraki Türk ölçülerinde kullanılan bir isimdir. Ayrıca bu ismi hükümdarlar unvan olarak da kullanmıştır. Ülkeyi derleyen toplayan anlamına gelir.

Yiğit: Zorluklarla başa çıkma kabiliyeti olan anlamında bir Türkçe addır. Ayrıca çift isimlerin içerisinde de güzel bir tamamlayıcıdır.

Alp: Kısa ve söylenişi güzel bir isim arayanlar için en hoş erkek bebek ismi tercihleri arasındadır. Güçlü kuvvetli kişi anlamına gelir.

Tuğra: Kağanlık veya padişahlık göstergesi maksadıyla kullanılan imza anlamına gelir. Ayrıca Öz Türkçe bir isimdir.

Arapça ve Farsça kökenli erkek bebek isimleri

Mert: Dürüst anlamına gelen Farsça kökenli bir erkek bebek ismi. Özellikle farklı isim ile birleşik olarak kullanımı yaygındır.

Can: İnsanın içerisindeki canlılık özü anlamına gelen Farsça kökenli bir isimdir. Sıklıkla diğer isimlerinin birleşik şekilde kullanılmaktadır.

Eymen: Şans ve talih anlamlarına gelen Arapça kökenli bir isimdir. Ayrıca eski Türkçede de bu şeklinde bir kelime mevcuttur.

Emir: Arapça kökenli bir isim olup yönetici anlamına gelir. Ayrıca buyruk manasında vardır.

Yusuf: İslam ve diğer semavi dinlerde Mısır coğrafyasında yaşayan bir peygamberin ismidir. Nitekim yüzünün güzelliği ile bilinen bir peygamberdir.

Miraç: Hz. Muhammed’in göğe yükselmesi olayının adıdır. Bu yönüyle İslami bir isimdir.

Burak: Miraç olayında Hz. Muhammed’i taşıyan kutsi varlığın adıdır.

Melih: Arapça bir isim olan Melih, güzel ve sevimli anlamlarındadır. Ancak Melik ile aynı isim değildir. Melik “hükümdar” anlamına gelmektedir.

Serdar: Farsça bir kelimedir ve başkomutan anlamına gelir.

Yekta: Farsçada “eşsiz” anlamındadır.

Fatih: Aslında Arapçada “açan, fetheden” anlamına gelir. Fakat İstanbul’u fetheden II. Mehmed ile özdeşleşmiştir.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir