Yol, her zaman insan tabiatında önemli bir çağrışım ögesi olmuştur. Bu sebeple Türk edebiyatında yol şiirleri önemli bir başlıktır. Aşağıda 900’den fazla şiir arasından seçilen yol konulu yarışmadaki en güzel şiirleri bulacaksınız. Dergiyi aşağıdan satın alabilirisiniz.
Satın Al
Simit Çay tarafından düzenlenen VII. Ödüllü Şiir Yarışması sonuçlarına göre en başarılı 20 şiirden parçalar okuduğumuz videomuzu izlemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca videomuzda yarışmada dereceye giren kişilerin adları da yer alıyor.
Kısaca bahsedecek olursak yarışmada “Yol Diye Durduğun Yerler” adlı şiiri ile birinci oldu. “Camımdan Bakan Seyyah” şiiriyle Rabia ATILGAN ÇÖTOĞLU ikinci, “Hakikat Üzerine Hatırat” ile Sadık SEZGİN üçüncü oldu. Diğer dereceleri yukarıdaki videoda veya aşağıda paylaştığımız dergimizin yeni sayısında bulabilirsiniz.
Ayrıca serbest konulu yeni şiir yarışmamız da başlamıştır. Sitemizin ana sayfasındaki linkten katılım sağlamanız mümkün.
Yarışmadaki şiirler tamamen kör hakem sistemi ile seçilmiştir. Seçimler için sitemizde yer alan “Şiir Değerlendirme Ölçeği” ile tek tek puanlama yapılmıştır.
Betik’in Ocak ayına özel sayısını yarışma şiirlerine ayırdık. Siz de en güzel yol şiirlerini okumak için aşağıdaki dosyayı cihazınıza indirin.
Dergiyi basılı olarak edinme: Dergiyi çevrim içi olarak ücretsiz şekilde kullanımınıza sunduk. Ancak mutlaka basılı olsun diyenlerdenseniz, yonetici@simitcay.com adresi ya da Instagram hesabımızdan bize ulaşın.
Dergi özel baskısına şiirinizi ekleme: Şiirinizin ilk 20 yol şiiri arasına girmemiş olması yayımlanmayacağı anlamına gelmez. Eğer istiyorsanız şiirinizi sizin için arka kapağa basarak size gönderme şansımız var. Konu hakkındaki detaylar için Instagram ya da yonetici@simitcay.com e-posta adresimizi kullanın.
Türk edebiyatında yol şiirleri denince akla gelen ilk kişi Cahit Sıtkı Tarancı’dır. Ona ait “Haydi Abbas” şiir bu tema içerisinde özel bir yere sahiptir. Yine Necip Fazıl Kısakürek de yolculuk üzerine birçok şiir yazmıştır.
Türk halk şiiri de yol ve yolculuk temalarına özel bir önem verir. Bu konuda Âşık Veysel dünyayı bir yolcu hanına benzetir. Tabii bu alanda Neşet Ertaş’ın “Yolcu” şiirine de ayrı bir parantez açmak lazım.
Sümela Manastırı, Türkiye'nin Trabzon iline bağlı Maçka ilçesinde yer alan tarihî bir manastırdır. Uzun süren… Daha Fazla
Kısaca: Klavye bilgisayar teknolojisinin en yararlı parçalarından biri olsa da mouse ile birlikte en çok… Daha Fazla
Nedim, 18. yüzyıl Osmanlı Sahası Türk Edebiyatı’nın, Lale Devri ve şarkı türünün en büyük şairi… Daha Fazla
Bilgisayar saati yanlış ya da geri kalıyor, güncellenmiyor problemi, eski bilgisayarlarda sık rastlanan bir sorundur.… Daha Fazla
Her bilgisayar kullanıcısı mousenin ışığı yanıyor ama tuşlar çalışmıyor, mouse lazer ışığı yanmıyor, mouse ışığı… Daha Fazla
Mehmet Rauf tarafından Servetifünun Dönemi’nde yazılan Eylül, Türk edebiyatındaki ilk psikolojik romandır. Aynı zamanda ilahi… Daha Fazla