İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Betik Dergisi “Yol” Sayısı ve Şiir Yarışması Sonuçları

Yol, her zaman insan tabiatında önemli bir çağrışım ögesi olmuştur. Bu sebeple Türk edebiyatında yol şiirleri önemli bir başlıktır. Aşağıda 900’den fazla şiir arasından seçilen yol konulu yarışmadaki en güzel şiirleri bulacaksınız. Dergiyi aşağıdan satın alabilirisiniz.

Satın Al

Simit Çay tarafından düzenlenen VII. Ödüllü Şiir Yarışması sonuçlarına göre en başarılı 20 şiirden parçalar okuduğumuz videomuzu izlemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca videomuzda yarışmada dereceye giren kişilerin adları da yer alıyor.

Kısaca bahsedecek olursak yarışmada “Yol Diye Durduğun Yerler” adlı şiiri ile birinci oldu. “Camımdan Bakan Seyyah” şiiriyle Rabia ATILGAN ÇÖTOĞLU ikinci, “Hakikat Üzerine Hatırat” ile Sadık SEZGİN üçüncü oldu. Diğer dereceleri yukarıdaki videoda veya aşağıda paylaştığımız dergimizin yeni sayısında bulabilirsiniz.

Ayrıca serbest konulu yeni şiir yarışmamız da başlamıştır. Sitemizin ana sayfasındaki linkten katılım sağlamanız mümkün.

Yarışmadaki şiirler tamamen kör hakem sistemi ile seçilmiştir. Seçimler için sitemizde yer alan “Şiir Değerlendirme Ölçeği” ile tek tek puanlama yapılmıştır.

Betik Dergisi Yol Şiirleri Özel Sayısı

Betik’in Ocak ayına özel sayısını yarışma şiirlerine ayırdık. Siz de en güzel yol şiirlerini okumak için aşağıdaki dosyayı cihazınıza indirin.

Yol Betik Ocak 2022 Sayısı.

Dergiyi basılı olarak edinme: Dergiyi çevrim içi olarak ücretsiz şekilde kullanımınıza sunduk. Ancak mutlaka basılı olsun diyenlerdenseniz, yonetici@simitcay.com adresi ya da Instagram hesabımızdan bize ulaşın.

Dergi özel baskısına şiirinizi ekleme: Şiirinizin ilk 20 yol şiiri arasına girmemiş olması yayımlanmayacağı anlamına gelmez. Eğer istiyorsanız şiirinizi sizin için arka kapağa basarak size gönderme şansımız var. Konu hakkındaki detaylar için Instagram ya da yonetici@simitcay.com e-posta adresimizi kullanın.

Türk Edebiyatında Yol

Türk edebiyatında yol şiirleri denince akla gelen ilk kişi Cahit Sıtkı Tarancı’dır. Ona ait “Haydi Abbas” şiir bu tema içerisinde özel bir yere sahiptir. Yine Necip Fazıl Kısakürek de yolculuk üzerine birçok şiir yazmıştır.

Türk halk şiiri de yol ve yolculuk temalarına özel bir önem verir. Bu konuda Âşık Veysel dünyayı bir yolcu hanına benzetir. Tabii bu alanda Neşet Ertaş’ın “Yolcu” şiirine de ayrı bir parantez açmak lazım.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir