İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Metaverse Konser ve Toplantı Etkinlikleri | Horizon Venues Konserleri

İstediğiniz bir grubun konserine binlerce kilometre uzaktan katılmak mı istiyorsunuz? Ya da dünyanın farklı yerlerindeki insanlarla bir iş toplantı yapmaktan mı bahsediyorsunuz? Metaverse konser ve toplantı etkinlikleri sayesinde bu artık mümkün.

Video: Metaverse konseri örneği.

Metaverse konser nedir?

Fiziksel hiçbir gereklilik olmaksızın sanal bir arazide metaverse gözlükleri ile düzenlenen etkinliklere metaverse konser adı verilmektedir. Bunların ilki Travis’in, bir gökdelen büyüklüğündeki dijital kopyası ile düzenlediği Fortnite konseridir. Daha sonra ise Wave Watch platformu Justin Biber konseri düzenlemiştir.

Facebook da bu konudaki altyapısını tamamlamak üzere. Nitekim Super Bowl Pazarı olarak bilinen ABD’nin en çok izlenen spor etkinliklerinde (13 Şubat 2022) Foo Fighter grubu sahne alacak. Bu konsere milyonlarca kişi Facebook Horizon Home üzerinden katılacak. Ayrıca bu Horizon Home’un da ilk büyük etkinliği olacak.

Gerekli süre: 1 saat

Metaverse konser ve toplantılara nasıl gidilir?

  1. Bir metaverse gözlüğü edinin.

    Dünyadaki önemli metaverse konser ve toplantılarına katılmak için öncelikle bir gözlük edinmelisiniz. Şu an bu noktada Oculus Quest 2 fiyat-performans dengesi en iyi olan ürün.

  2. Horizon Venues uygulamasına girin.

    Şu an metaverse konser ve toplantıları için en yetkin platform Facebook’a ait Horizon Home. Fakat Horizon Home tam olarak kullanıma açılmış durumda değil. Platformun Horizon Venues bağlantısından ulaşacağınız departmanı kullanımda. Bu linke tıkladığınızda karşınıza çıkan bölümden “Get” düğmesine basarak sisteme girebilirsiniz. Ayrıca Facebook hesabınız ile bağlantı sağlama şansına sahipsiniz.

  3. Farklı bir uygulama seçin.

    Metaverse konser ve toplantı alanında sadece Facebook yatırımları yok. Ayrıca Wave Watch, Warner Music, Fortnite ve Roblox da bu konuda çok iddialı. Warner Music, konser planlamaları için The Sandbox ile anlaştı. Roblox ise Metaverse Champions Hub alanında hâlihazırda zaten metaverse etkinlikleri düzenliyor.

  4. Kendi MetaHuman’ınızı oluşturun.

    Kısa zaman içerisinde herkesi bir MetaHuman telaşı saracak. Yani sanal dünyadaki kopyanızı oluşturmanız gerekecek. Bu bir avatardan daha öte bir tasarım olacak. Çünkü üç boyutlu olması gerekecek. Henüz ücretsiz MetaHuman oluşturma şansınız varken şimdiden bir MetaHuman’a sahip olmak mantıklı. Bu konuda “MetaHuman Creator nedir?” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

  5. Yüksek bant genişliği olan bir internete sahip olun.

    Metaverse evreninin yaygınlık kazanması için hızlı internet şart. Bu da 5G’nin yaygınlaşmasını gerekli kılıyor. Bu noktada yavaş bir internetle metaverse dünyasında etkileşimde kalmanız neredeyse imkânsız.

Epic Game Metaverse Konserleri

Epic Game’e ait Fortinite platformu şu an dünyadaki metaverse konseri alanında en önemli oyuncu durumunda. Travis konserinden sonra Ariana Grande konseri ile platform tüm dikkati üstüne çekmiş durumda.

Bu iki konser de binlerce kişinin katılımını sağlamayı başardı. Fortnite’nin bu başarısı metaverse konserler konusunda diğer yatırımcıları da cesaretlendirdi.

Okuma Önerisi: Metaverse Giriş.

Metaverse konser ya da toplantı nasıl düzenlerim?

Henüz metaverse konser veya toplantı düzenlemenizi sağlayan kolay bir uygulama yok. Bunun tek yolu Moralis.io gibi metaverse oyunları tasarlayabileceğiniz bir platforma üye olmak. Ayrıca Anifie App adlı uygulama sayesinde basit de olsa kendi metaverse etkinliğinizi planlama şansına sahipsiniz.

Bunun dışında profesyonel anlamda destek alma imkânı sağlayan platformlar var. Bunlardan biri de VRJAM. Bura ile operasyonel bağlantı kurduğunuzda Vivid Virtual teknolojisi ile konser düzenleyebilirsiniz.

Ancak size bir müjdemiz var. Bu konuda birçok firma çalışmaya başladı bile. Bu konuda yaygın bir program için Apple’ın adım atacağı söylentisi mevcut. Ayrıca Roblox platformundaki Splash adlı oyununu kullanarak bir metaverse konseri oluşturmak mümkün.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir