İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CryptoPunk NFT nedir? | CryptoPunks Koleksiyonu ve Avatar Generator

CryptoPunk NFT, 2017 yılında kurulan Ethereum ERC-20 teknolojisi tabanlı bir NFT koleksiyonudur. Nitekim konsept, Larva Labs stüdyosuna aittir. Ayrıca Cryptopunks koleksiyonundaki; Ape, Alien ve Zombie karakterlerinin yanında birçok karakter ise insandır. Bu koleksiyon, CryptoKitties ve Bored Ape koleksiyonlarının en önemli rakibidir.

Cryptopunk NFT nasıl satın alınır?

Opensea Cryptopunk ürünlerinin satıldığı borsadır. Bu karakterler ortalama 1 ila 10 milyon lira değere sahiptir. Yani bir Cryptopunk’a sahip olmak günümüzde servet değerindedir. Opensea’ye girerek MetaMask uygulaması ile Cryptopunk satın almanız mümkün.

Cryptopunk avatar generator nedir?

Cryptopunks, benzersiz karakterlere sahiptir. Fakat Cryptopunk avatar generator gibi uygulamalar sayesinde ikincil Cryptopunk avatarları oluşturmak mümkündür.

CryptoPunk NFT Koleksiyonu

Şu an için CryptoPunks koleksiyonuna ait on bin adet sabit token mevcut. Bu da piyasa açısından oldukça az bir rakam. Böylelikle kripto para piyasasında CryptoPunks tokenine sahip olmak önemli bir ayrıcalık.

CryptoPunks koleksiyonunda yer alan on bin benzersiz tokenin 6.039 tanesi erkek, 3840 tanesi ise kadın karakterdir. Bu ögeler, Ethereum blok zinciri sayesinde eşsiz ögeler durumundadır. Yani koleksiyon parçalarının kopyalanması mümkün değildir.

CryptoPunk karakterlerinin hiçbiri diğerinin aynısı değildir. Bazı karakterlerin ise tamamen kendisine has özellikleri vardır. Birçoğu insan olan karakterlerin zombi (zombie), maymun (ape) ve uzaylı (alien) tiplemeleri de mevcuttur.

CryptoPunk fiyatları

Bugün için çok yüksek miktarlara satılan bu koleksiyon ilk üretildiğinde ücretsizdi. Nitekim bu süreçte, isteyen herkes sadece gas fee ödeyerek bir kripto para cüzdanı sayesinde bu karakterleri edindi.

2022 Şubat ayı içerisinde tarihin en büyük Cryptopunk satışı gerçekleşti. Bu satış esnasında bir Cryptopunk tam tamına 24 milyon dolara satıldı.

Koleksiyonun satışı esnasında daha az sayıda bulunan uzaklı tipi gibi NFT’ler çok daha pahalı. Yaygın tiplemeler ise daha ucuz.

Nadir olmaları sebebiyle Cryptopunk ürünlerinin önümüzdeki yıllarda daha da değer kazanacağı düşüncesi hakim. Bu açıdan Cryptopunk, önemli bir yatırım aracı olarak görülmeye devam ediyor.

Dünyada bu nadir NFT’leri yatırım amaçlı toplayan kişiler ve kurumlar var. Bunlardan biri de Deepal Thapliyal. Thapliyal dünyada NFT avcısı olarak bilinmekte.

Projenin tutmasının en önemli etkeni, oldukça sade bir sisteme sahip olmasıydı.

Ayrıca platforma ilham veren Daft Punk, elektronik müziğin önemli bir grubudur.

CryptoPunks koleksiyonu, tüm dünyada kripto paralar ve NFT ürünlerinin yayılmasını sağlayan platformlardan biri olmayı başarmıştır.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir