İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dil Derslerinde Uygulama Sınavları

İngilizce (yabancı dil) derslerinde dört temel beceri uygulama sınavlarında ölçülmelidir. Yönetmelik gereği bir öğrenci bir dönemde 2 sınav ve 2 performans ile değerlendirilir. İngilizce derslerinde ise sınavların bazı bölümleri uygulamalı hazırlanır. Bu bölümler öğretmenin uygun gördüğü zamanda reading ve writing bölümlerinin yapıldığı ana sınavdan ayrı bir zamanda uygulama sınavı olarak geri kalan bölümler yapılabilir. Sınav bir bütün olarak yapılmayacaksa sınav esnasında bu bölümler boş bırakılır.

  • Yönetmelik yabancı dil derslerinde uygulama bölümlerinin yapılacağı tarih hususunda öğretmenlere esneklik tanımaktadır.
  • E-Okul’a bu hususta tarih girilmesi hususu da esnektir.

Türk Dili ve Edebiyatı Derslerinde Uygulama Sınavı Kaldırıldı!

16 Eylül 2017 tarihli ve 30182 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği” değişiklikleri uyarınca liselerde okutulan “dil ve anlatım” ve “Türk dili ve edebiyatı” derslerinde uygulama sınavları kaldırıldı. Dil ve anlatım ile yabancı dil derslerinin sınavları dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılır.” şeklindeki eski yönetmelik maddesi şu şekilde değiştirildi: “Yabancı dil derslerinin sınavları dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılır.”

Bu değişiklik uyarınca, Türk dili ve edebiyatı öğretiminde yaklaşık bir sene uygulanan uygulamalı sınav formatı da son bulmuş oldu. Bir sene boyunca yapılan sınavlarda dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçen sorularla ölçme araçları hazırlanmıştı.

İlişkili yazı: Türkçeden İngilizceye Geçen Kelimeler

Bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir