İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Web 2.0 Araçları | Online test nasıl hazırlanır? | Eğitim ve Teknoloji

Web 2.0 Araçları, değişen ve dijitalleşen eğitimin yeni bir arayüzüdür. Özellikle pandemi sürecinde eğitim uygulamaları bu yöndeki gelişimi desteklemiştir. Web 2.0 araçları, uygulamaları nelerdir? sorusunu yanıtladığımız bu sunumu, özellikle öğretmenler için hazırladık. Web 2.0 araçlarını bir resmi konuşturmak (resim konuşturma programı), avatar konuşturma, bulmaca yapma, farklı eğitim materyalleri hazırlamak, videolar ve slayt gösterileri hazırlamak, eşleştirme oyunları hazırlamak, resim ya da fotoğraf işlemek gibi birçok alanda kullanabilirsiniz. Web 2.0 araçlarının öğrencilerin öz disiplin geliştirme süreçlerinde büyük katkıları vardır. Ayrıca eTwinning projelerinde de bu yazılımlar kullanılmaktadır. Örnek olarak mavi bağlantıya tıklayarak geri dönüşüm fikirleri bağlamındaki projeyi inceleyebilirsiniz.

Aşağıda bilgi almak istediğiniz yazılımın, uygulamanın üzerine tıklayınız:

Voki Avatar Konuşturma Web 2.0 Aracı: Resminizi Konuşturun

Bağlantı: Voki.com

Voki, konuşan resimler, avatarlar oluşturulmasını sağlayan bir portal olarak karşımıza çıkıyor. Sitede seçtiğiniz bir resim ya da avatarı konuşturabilirsiniz. Dilediğiniz resmi seçtikten sonra program resme gerekli ağız hareketlerini kazandıracaktır. Uygulama sayesinde sabit resimlerinizin akıcılaşmasını sağlayabilirsiniz.

Türkçe dil desteği: Var.
Üyelik: Gerekli (Facebook ya da e-posta ile de bağlanabilirsiniz.)

ChatterPix: Çok Pratik Mobil Avatar ve Resim Konuşturma Uygulaması

Bağlantı: ChatterPix

ChatterPix, bir Google Play uygulaması. Uygulamayı telefonunuza indirerek resim ve fotoğrafları konuşturmaya başlayabilirsiniz. Web 2.0 araçları içerisinde -resim konuşturma uygulamaları arasında- en pratiği ChatterPix’tir.

Türkçe dil desteği: Yok (Basit bir İngilizce yeterli)
Üyelik: Gerekli

Animaker Web 2.0 Araçları: Donanımlı Bir Uygulama

Bağlantı: Animaker

Animaker, diğer resim konuşturma yazılımlarından özellikle daha donanımlı olması yönüyle ayrılıyor. ChatterPix kadar kullanımı kolay olmasa da Animaker ile daha etkileyici materyaller hazırlayabilirsiniz.

Türkçe dil desteği: Yok (Ama Google Translate entegrasyonu var. “Türkçeye çevir” butonunu kullanabilirsiniz.)
Üyelik: Gerekli (Facebook ya da e-posta ile de bağlanabilirsiniz.)

LearninApps: Web 2.0 Araçları ile Sayısız İçerik Hazırlayın

Bağlantı: LearningApps

LearninApps, içerisinde Türkçe dil desteği de bulunan ve birçok farklı materyal hazırlayabileceğiniz bir portal. Uygulama ile şunları yapabilirsiniz: eşleştirme oyunu, sayı doğrusu, normal sıralama, serbest metinli cevap, resim üstünde eşleştirme, çoktan seçmeli soru, boşluk doldurmalı metin, yapboz, çengelli bulmaca, kelime seçme, harita oyunu, adam asmaca vb.

Türkçe dil desteği: Var
Üyelik: Gerekli

WordWall: Web 2.0 Araçları ile Küçük Oyunlar Tasarlayın

Wordwall ile küçük eğitsel oyunlar tasarlayabilirsiniz. Program iş birlikli öğrenme için oldukça uygun bir kaynaktır. Oluşturduğunuz bir duvarda eş zamanlın öğrenci hareketliliğini sağlayabilirisiniz.

Türkçe dil desteği: Var
Üyelik: Gerekli (Gmail ile kaydolabilirsiniz.)
Bağlantı: WordWall

Kahoot

Küçük oyunlar ve testler hazırlayabileceğiniz bir ortamdır. Ancak ortamda tüm hizmetler ücretsiz değildir. Öğrenci ve öğretmenlere farklı seçenekler sunan Kahoot, ticari amaçlar güdüyor gibi görünmektedir. Programın diğer muadillerine göre biraz daha karmaşık bir yapısı olsa da Web 2.0 araçları içerisinde kompleks tasarımlar yapabilmenize izin vermektedir.

Türkçe dil desteği: Yok
Üyelik: Gerekli (Gmail ile kaydolabilirsiniz.)
Ücret: Ücretli ve ücretsiz sürümleri var.

Mentimeter: Web 2.0 Araçları ile Anketler Oluşturun

Mentimeter, anket ve testler oluşturup oluşturduğunuz içeriğin metrik sonuçlarını görebileceğinizbir uygulama ve Web 2.0 araçları içerisinde özel bir yere sahip. Örneğin bir anket oluşturursanız hangi seçeneğe yüzde kaç oy verildiğini görebilirsiniz.

Türkçe dil desteği: Yok
Üyelik: Gerekli (Gmail ve Facebook ile kaydolabilirsiniz.)

Web 2.0 Araçları ile Video Hazırlama Uygulamaları

Microsoft’un Movie Maker uygulamasını artık Windows 10 için güncellememesi ile birlikte ciddi bir video hazırlama programı açığı oluştu. Bu amaçla şu üç çevrim içi video düzenleme programından yararlanabilirsiniz: Offeo, BiTeable, RenderForest

Ayrıca bilgisayarınıza Sony firmasına ait ücretsiz yazılımları yükleyebilir. Corel Painter gibi ücretli yazılımlardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca Movie Maker alışkanlığınız varsa bu yazılımın kaldırılmadan önceki eski sürümlerini bulup indirebilirsiniz.

Görsel Düzenleme Uygulamaları

Paint’in artık ihtiyaçları karşılamamasıyla PhotoShop vb. profesyonel programlar geliştirilmiştir. Ancak bu programları kullanmak bilgi ve tecrübe gerektirmektedir. Bu amaçla Microsoft Office içerisinde bulunan Publisher‘i ya da Canva sitesini görsellerinizi düzenlemek için kullanabilirsiniz. Özellikle görselin arkasını saydam yapmak için Publisher iyi bir araçtır.

Ayrıca görsel düzenlemek için aşağıdaki uygulamaları da kullanabilirsiniz:

Fotor

Pixlr (Türkçe dil desteği var)

Online Image Editor

Canva

Avatar Hazırlama Web 2.0 Araçları

Son dönemlerde insanların karakterlerini yansıtan avatar çizimleri son derece revaçta. Bu iş için şu iki uygulamayı kullanabilirsiniz: Bitmoje, Mirror.

Bu uygulama sayesinde öğrencilerin soyut bilgileri harita vb. tasarımlar üzerinden somutlaştırabilirsiniz. Örneğin öğrencilerinize bir Türkiye haritasında Bursa iline tıklandığında kestane, Giresun’a tıklandığında fındık görseli ya da videosu gösterebilirsiniz.

Türkçe dil desteği: Yok (Basit bir İngilizce yeterli, Google Translate ile çevirebilirsiniz.)
Üyelik: Gerekli (Facebook, Gmail vb. uygulamalarla üye olabilirsiniz.)

WordArt: Kelime Bulutu Oluşturun

Öğrencilerinizin bazı kavramları unutmamasını istiyorsanız bu siteden kelime bulutları oluşturabilir, öğrencilerinizle paylaşabilirsiniz.

Türkçe dil desteği: Yok
Üyelik: Gerekli (Facebook, Gmail vb. uygulamalarla üye olabilirsiniz.)

Scratch: Ortaokul Çağında Basit Kodlamalar

Program öğrencilerin animasyon, hikâye ve küçük oyunlar tasarlamasını görsel kodlayıcılar üzerinden sunuyor. Öğrencilerin dijital çağa ayak uydurmaları için önemli bir kaynak.

Türkçe dil desteği: Var
Üyelik: Gerekli

Özet
Öğretmenler İçin Web 2.0 Araçları
Başlık
Öğretmenler İçin Web 2.0 Araçları
Açıklama
Öğretmenler için Web 2.0 araçları olarak neler kullanılabilir? Web 2.0 ile resim konuşturma, video düzenleme, test, bulmaca hazırlama.
Yayımcı
Ensar KILIÇ
Yayımlayan
Simit Çay Edebiyat Etkinlikleri
Logo

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir