Eğitim

“Okullar Ne Zaman Açılacak?” Sendromu

Paylaş

Okullar ne zaman açılacak sendromu, küresel pandemi döneminde eğitim alanında ortaya çıkan sosyal sendromdur. Bu sorunsal sosyal bir ortam olan okula öğrencilerin ne zaman döneceklerine dair duydukları endişeyi dile getirmektedir.

Okullar Ne Zaman Açılacak Sendromu Nedir?

Okulların hangi tarihte açılacağı ile ilgili öngörülemezlik öğrenci psikolojisini olumsuz yönde etkilemektedir. Sorunun temel yansıması öğrenci motivasyonu etkilemektedir. Nitekim daha önceki öğrencilik hayatında da yeterince öz disipline sahip olmayan öğrenciler pandemi sürecinde uzaktan derslere motive olmakta zorlanmaktadır.

Pandeminin dinamik bir süreç, virüsün sürekli mutasyon geçirme potansiyeline sahip bir yapıda olduğu açıktır. Öyleyse bu belirsizliğin olumsuzluklarını en aza indirmek için temelde yapılması gereken öğrencilerin ve velilerin uzaktan eğitim sürecine olan katkı ve inancını artırmaktır.

Uzaktan Eğitim Yararlı mı?

Tüm dünyanın bu denli büyük sorunlar yaşadığı bir dönemde uzaktan eğitim öğrenciler için büyük bir şanstır. Nitekim birçok eğitsel değerlendirmede bu sonuç gösterilmiştir. Yani derslere yeterince katılan öğrencilerin bilgi açısından çok büyük eksiklikler yaşamadığı tespiti önemlidir. Bununla birlikte tabii ki sosyal gelişim açısından uzaktan eğitim yüz yüze eğitimin yerini tutamaz.

Öğrencinizin uzaktan eğitim sürecinde ne denli motive olduğunu değerlendirmek için öz disiplin anketimizden yararlanabilirsiniz.

Bu süreçte velilerin yapması gereken öğrencilerinin derslere devamını sağlamaktır. Nitekim öğrencilerin canlı dersler dışında eksiklerini tamamlaması neredeyse imkansızdır. Bazen dillendirilen konuları internetten farklı kaynaklara başvurarak öğrenme argümanı büyük bir hatadır. Büyük oranda başarısızlıkla sonuçlanır. Çünkü uzaktan eğitim sürecindeki gözlemler gösteriyor ki dersleri takip etmeyen öğrencilerin büyük çoğunluğu başarısız oluyor.

Edebiyat dersinden örnek verirsek öğrenci Fuzuli ve Baki‘yi kitaptan okuyarak divan edebiyatını anlayamaz. Takıldığı, anlayamadığı noktalarda mutlak surette bir öğretmenin rehberliğine ihtiyaç duyar.

Dersleri takip etmeyen öğrenciler kazanım eksiklerini farklı bir şekilde tamamlamak için de çaba sarf etmiyor. Ayrıca bu bilgi dünyadaki önemli eğitim otoriteleri tarafında bilimsel verilerle ortaya koyuldu. Yani uzaktan da olsa her öğrencinin öğretmen disiplinine girmesi mecburidir. Velilerin öğrencilerin dersten kaçma bahaneleri hususunda dikkatli olması gerekir.

Kısacası uzaktan eğitim mevcut şartlar içerisinde oldukça yararlıdır. Bu imkânın yeterince kullanılmadığı birçok ülke olduğu düşünülürse durum daha net anlaşılacaktır.

KAYNAKÇA

Eva, K. W., & Anderson, M. B. (2020). Medical education adaptations: really good stuff for educational transition during a pandemic.

Kufi, E. F., Negassa, T., Melaku, R., & Mergo, R. (2020). Impact of corona pandemic on educational undertakings and possible breakthrough mechanismsBizEcons Quarterly11(1), 3-14.

Stoller, J. K. (2020). A perspective on the educational “SWOTh” of the Coronavirus Pandemic. Chest.

Özet
Başlık
"Okullar Ne Zaman Açılacak?" Sendromu | Motivasyon Sorunları
Açıklama
Okullar ne zaman açılacak 15 Mart ya da 15 Şubat tarihinde mi? İkinci dönem okullar açılacak mı? İkinci dönem sınavlar yapılacak mı?
Yayımcı
Ensar KILIÇ
Yayımlayan
Simit Çay Edebiyat Etkinlikleri
Logo
Simit Çay

Simit Çay, edebiyattan teknoloji dünyasına kadar geniş bir alanda bilgiler bulabileceğiniz kültür platformudur. Siz de bizi takip ederek kültürel ve teknolojik gelişmelerden anında haberdar olun. Bizi takip etmek için buradan YouTube kanalımıza abone olmak ister misiniz?

Yorumlar

Son gönderiler

Efes Antik Kenti Giriş Ücreti 2024 | Efes Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti giriş ücreti 2022 yılında 120 Türk lirasıdır. Antik… Daha Fazla

Nisan 11, 2024

Buhara’da Yemek Yenecek En Güzel 5 Yer

Birkaç ay boyunca Buhara'da yaşamış biri olarak sizin için Buhara'da yemek yenecek en güzel 5… Daha Fazla

Şubat 24, 2024

9. Simit Çay Edebiyat Etkinlikleri Şiir Yarışması Sonuçları ve Yeni Yarışma Duyurusu (2024)

Geleneksel olarak düzenlediğimiz şiir yarışmamızı titiz bir inceleme ile nihayete erdirmiş bulunuyoruz. "9. Simit Çay… Daha Fazla

Şubat 4, 2024

Akyaka Kamp Alanları ve Fiyatları 2024

Ücretli ve ücretsiz kamp hizmetleri ile Akyaka kamp alanları gezginler için birçok imkân barındırıyor. Kamp… Daha Fazla

Ağustos 24, 2023

Mağaralı Koy (Finike) – Nasıl gidilir, giriş ücreti, park yeri 2024

Mağaralı Koy, Finike'den Demre'ye ulaşan kara yolu üzerinde bulunan çok sayıda koydan belki de en… Daha Fazla

Ağustos 24, 2023

Gelmiş Geçmiş En Güçlü İmparatorluk Nedir?

Dünya tarihindeki en güçlü imparatorluk nedir sorusu, tarihle ilgilenen herkesin merakını uyandırır. Bu soruya objektif… Daha Fazla

Ağustos 24, 2023