İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Coin nasıl alınır? — Coin nedir?

Blockchain teknolojisi ile üretilmiş temel kripto para birimlerine coin denmektedir. Ayrıca dijital arazi satışı olan coinlere metaverse coin denir. Coinler kripto para borsalarından fiyatlanır ve alım-satım işlemleri burada yapılır. Aşağıda “Coin nasıl alınır?” sorusunu coin alırken dikkat edilmesi gereken hususları da ekleyerek aşama aşama anlatacağız.

Gerekli süre: 5 dakika

Coin nasıl alınır?

  1. Kripto para almadan önce kripto paranın mantığını öğrenin.

    İki çeşit kripto para vardır. Bunlardan biri temel para bilimleri olan coin birimleridir. Ayrıca Türkiye’deki birçok spor kulübünün de çıkardığı Ethereum ERC-20 tabanlı tokenler vardır. Token üretmek sizin bile yapabileceğiniz oldukça basit bir iştir. Ancak kaliteli tokenler, coinlerden daha kötü yatırım araçları değildir. Ayrıca son dönemde “Metaverse nedir?” yazımızda anlattığımız sanal evren teknolojisi birçok kripto para biriminin ilgisini çekmiştir. Kısacası metaverse tabanlı sanal arsa karşılığı olan tokenler ön plana çıkmaktadır. Bu konuda “Sanal arsa nasıl alınır?” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

  2. Güvenilir bir kripto para borsası bulun.

    Dünyada birçok kripto para borsası bulunmaktadır. Ancak bunların pek azı güvenilirdir. Hem dünyada hem de Türkiye’de birçok kripto para borsası yeterli kurumsal kimliği oluşturamadığı için bakmıştır. Bu yüzden genel olarak bilinen ve Türkiye’de BDDK tarafından denetlenen borsalarda işlem yapmak en mantıklısıdır. Dünyada Binance; Türkiye’de ise BtcTurk ve Paribu gibi kurumsal kimlik oluşturabilen kripto para borsaları vardır. Bunlara üye olarak işlemlerinizi yapmanız mümkün. Ancak her borsanın belli oranda risk taşıdığını unutmayın.

  3. Kripto para alıp satmaya başlayan.

    Kripto paralar ne kadar çok talep edilirse fiyatları da o kadar artar. Bu açıdan teknolojik bir trendi yakalayan veya sosyal medya gücünü arkasına alan kripto paralar daha hızlı değer kazanmaktadır. Örneğin Elon Musk’ın bir Twitter mesajı ile Floki Inu önemli miktarda prim yapmıştır. Ve ya meteverse teknolojisi tabanlı Decentraland MANA ve The Sandbox gibi paralar son döneme damga vurmuştur.

Video: Metaverse teknolojisi nedir?

Tanınmamış coin ve tokenleri nerede bulabilirim?

Her kripto para her borsada bulunmaz. Peki, çok da bilinmeyen bir coin nereden nasıl alınır? Gelin bu soruyu yanıtlayalım.

Her gün çok sayıda yeni kripto para piyasaya çıkıyor. Borsalar bunlardan sadece ön plana çıkan koyun deri sistemde ne dahil ediyor. Bu sebeple özellikle uluslararası borsaları üye olmak daha fazla para çeşidi ile işlem yapma kabiliyetini size kazandırmaktadır.

Kripto para birimleri ilk çıkışlarının ardından sıçrama tahtası denen döneme girdiklerinde ciddi kazançlar sağlamaktadır. Örneğin Shiba coin ve ArchAngel Token gibi ürünler bu sıçrama tahtasına geldiğinde binlerce kat değer kazanmıştır. Eğer hedefiniz buysa güvenilir bir uluslararası borsada işlem yapmalısınız.

Ayrıca Türkiye’de de kripto para çeşitliliği gün geçtikçe artmaktadır. Örneğin BtcTurk hesabınıza girdiğinizden sonra pro bölümüne geçerseniz burada çok sayıda işlem yapabileceğiniz para birimi olduğunu görebilirsiniz.

3 Yorum

  1. […] Coin nereden nasıl alınır? — Coin ne demek?Coin nereden nasıl alınır? — Coin ne demek?yonetici1 tarafındanBlockchain teknolojisi ile üretilmiş temel kripto para birimlerine coin denmektedir. Ayrıca dijital arazi satışı olan coinlere metaverse coin denir. Coinler kripto para borsalarından fiyatlanır ve alım-satım işlemleri burada yapılır. Aşağıda "Coin nereden alınır?" sorusunu coin alırken dikkat edilmesi gereken hususları da ekleyerek aşama aşama anlatacağız. […]

  2. […] Coin nereden nasıl alınır? — Coin ne demek?Coin nereden nasıl alınır? — Coin ne demek?yonetici1 tarafındanBlockchain teknolojisi ile üretilmiş temel kripto para birimlerine coin denmektedir. Ayrıca dijital arazi satışı olan coinlere metaverse coin denir. Coinler kripto para borsalarından fiyatlanır ve alım-satım işlemleri burada yapılır. Aşağıda "Coin nereden alınır?" sorusunu coin alırken dikkat edilmesi gereken hususları da ekleyerek aşama aşama anlatacağız. […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir