İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2022 Altın Tahmini | 2022’de Altın mı Metaverse Coin mi?

2022 altın tahmini için hem olumlu hem de olumsuz beklentiler mevcut. Öncelikle Fat Prophets analizine göre küresel enflasyon nedeniyle altın fiyatı bu yıl 2.100$ seviyesini test edecek. Genel olarak analistlerin 2022 yılı için altın tahmini ve yorumları, dünya siyasetinin yakından izlenmesi yönünde. Çünkü savaş, enflasyon ve salgın risklerinin altını yükselttiği bilinen bir gerçek. Aksine istikrar dönemleri ise altın fiyatlarının düşmesi ile sonuçlanıyor.

Not: Bu yazı bir yatırım tavsiyesi değildir. Burada sadece farklı platformların öngörüleri bilgi amaçlı yer almaktadır. Finansal okuryazarlığınız yoksa lütfen yatırım yapmak için gerçek bir yatırım danışmanından destek alın. Aksi takdirde ciddi kayıplar yaşama riskiniz her zaman var.

2022’de altın mı metaverse coinler mi kazandıracak?

Son dönemde dünyadaki uzun süren istikrarsızlık paranın altının yanında sanal arsa, kripto para ve emlak sektörüne kaymasına neden oluyor. Bu da 2022 yılı kapsamında altın ve resmî para tahmini konusunda şüphelere neden oluyor. Bu yüzden birçok merkez bankası coinlere karşı tavır almış durumda.

Video: 2022 Coin Tahminleri.

Dünya 2022’de önemli sınamalardan geçecek. Bunlar içerisinde en önemli başlık Rusya-Ukrayna gerginliği olacak. Bu gerginliğin hat safhaya ulaşması veya olası çatışmalar güvenli liman olan altına kaçışı hızlandıracaktır. Omicron varyantının koronavirüs salgınını bitirmesi veya nispeten siyasi açıdan sakin bir yıl geçmesi… Bu durumlar ise altına değer kaybettirecektir.

Yani yukarıda anlattığımız durum ile alakalı öngörülere göre pozisyon almak oldukça önemli.

Kripto para alırken dikkat edilmesi gerekenler” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Analistlere Göre 2022 Altın Fiyat Tahminleri

2021 yılı altın için çok iç açıcı bir sene olmasa da liradaki değer kaybı bu düşüşü anlamamızı engelledi. Çünkü 2021’de altın dolar karşısında kaybettirdi. 2021’de kazanan ise metaverse teknolojisine dayanan coinler oldu.

Yazı önerisi: Steve Hanke kimdir?

FP’ye göre 2022’de altının değer kazanması için gerekli şartlar oluşmuş durumda:

2022 boyunca altın fiyat testini tüm zamanların rekor seviyelerinde göreceğimizi düşünüyoruz, ancak oraya ulaştığında bunun ötesine geçtiğini göremiyoruz.

Spot gold at $2,100?

Thorson’a göre 2022 yılında altın fiyatları dolar karşısında ciddi kazançlar sağlayacak. Ona göre altın 2022’nin ilk çeyreğinde ciddi bir kazan sağlamayacak. Fakat ikinci çeyrek ile birlikte ciddi bir yükseliş gösterecek.

2021 altın için hiç de iyi geçmedi. Bu sebeple birçok analiste göre 2022’de altın yükselme potansiyeli yüksek bir yatırım aracı.

Teknik açıdan altının 2022 sonuna kadar 3.000 dolar seviyesine ulaşması sürpriz olmaz. Ancak bunun için özellikle pandeminin ağırlaşması ve enerjini krizinin kötüleşmesi bir ön şart.

Altının 2022’de yükseleceğine dair öngörülen en önemli dayanağı hazine tahvilleri. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri gibi birçok ülkede hazine tahvillerinin 5 yıllık getirisi eksiye düşmüş durumda.

Ayrıca küresel enflasyonun dolar gibi para birimlerini olumsuz etkilemesi altının bir yatırım aracı olarak güçlenmesi ile sonuçlanabilir.

Özellikle pandemi ile birlikte altının çok büyük bir sıçrama yapması 2021 yılını kar realizasyonu ile kapatmasına sebep oldu. Yani altın sahipleri ettikleri devasa kârı nakde dönüştürdüler.

Nitekim nakde dönüşen bu para büyük oranda kripto para piyasasına aktı. Ancak kripto para ile ilgili yasal düzenlemeler çıktıkça bu alandaki karlılığın azalma emareleri de başlayacak. Böylelikle altına yeniden bir talep oluşma ihtimali oldukça yüksek.

Kısacası 2022 yılında dolar bazında altının ciddi bir hiç zaman yapması mantıklı gözüküyor. Fakat pandemi şartlarının tamamen ortadan kalkması ve risk algısının azalması tam tersi bir durumu da tabii ki ortaya çıkarabilir.

3 Yorum

  1. […] 2022 Altın Tahmini | 2022’de Altın mı Metaverse Coin mi?2022 Altın Tahmini | 2022’de Altın mı Metaverse Coin mi?yonetici1 tarafından2022 altın tahmini için hem olumlu hem de olumsuz beklentiler mevcut. Öncelikle Fat Prophets analizine göre küresel enflasyon nedeniyle altın fiyatı bu yıl 2.100$ seviyesini… […]

  2. […] 2022 Altın Tahmini | 2022’de Altın mı Metaverse Coin mi?2022 Altın Tahmini | 2022’de Altın mı Metaverse Coin mi?yonetici1 tarafından2022 altın tahmini için hem olumlu hem de olumsuz beklentiler mevcut. Öncelikle Fat Prophets analizine göre küresel enflasyon nedeniyle altın fiyatı bu yıl 2.100$ seviyesini… […]

  3. […] 2022 Altın Tahmini | 2022’de Altın mı Metaverse Coin mi?2022 Altın Tahmini | 2022’de Altın mı Metaverse Coin mi?yonetici1 tarafından2022 altın tahmini için hem olumlu hem de olumsuz beklentiler mevcut. Öncelikle Fat Prophets analizine göre küresel enflasyon nedeniyle altın fiyatı bu yıl 2.100$ seviyesini… […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir