İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Azerbaycan Kardeşliği: Bayan Becerikli Türkiye’den Azerbaycan’a gitti

Şubat ayından beri aralarında İnegöl Gündüzlü İlkokulunun da olduğu Türkiye ve Azerbaycan ortaklı okulların yürüttüğü Çocuk Beceri Atölyesi adlı eTwinning projesinde çocukların emekleriyle oluşturdukları bez bebek Azerbaycan’a 23 Nisan hediyesi olarak gönderildi. Proje pedagojik amaçlarının dışında Türk Azerbaycan kardeşliği ve iş birliğinin somut bir örneği olması yönüyle beğeni topladı.

Antalya, Bursa ve Azerbaycan’dan toplam 9 ortak sınıfın işbirliği ile yürütülen proje çocuklara günlük hayat becerilerini kazandırmayı hedefliyor. Ayakkabı bağlamaktan bitki yetiştirmeye, elbise katlamaya kadar pek çok etkinlik içeren projede öğrenciler sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm gibi dünyanın geleceğini ilgilendiren önemli konulara da dikkat çekiyor.

Projede öğrencilere yaş gruplarına uygun şekilde web 2.0 araçları kullandırılarak onlarda teknoloji okur yazarlığı da geliştirilmeye çalışılıyor.

Çocuk Beceri Atölyesi Afişi

Türk Azerbaycan Kardeşliği Projelerle Pekişiyor

Beceri temelli yürütülen projede Antalya’da yapımına başlanan bez bebek sırasıyla Bursa’ya ve en son 23 Nisan hediyesi olarak Azerbaycan’daki ortak okula gönderildi. Her durakta bebeğe yeni şeyler eklendi. Böylelikle öğrenciler iş birliği ve tasarım becerisi kavramlarını yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı yakaladı.

Farklı yerlerden arkadaşlarıyla ortak bir ürün oluşturmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, bu tarz etkinliklere katılmaktan çok mutlu olduklarını belirttiler.

Bayan Becerikli ismi konulan bez bebek 23 Nisan öncesinde Azerbaycan’a ulaştı. Burada büyük bir sevinçle karşılanan Bayan Becerikli, Türk Azerbaycan kardeşliğinin bir sembolü oldu. Özellikle Türkiye’deki öğrencilerin bebeğin eline çizdiği Azerbaycan ve Türkiye bayrakları kardeşlik duygularını bir kez daha yaşattı. Türkiye’den kutu içine konmuş olan Atatürk resmi “Türk dünyasında tanınmış dahi şahsiyeti” şeklinde öğrencilere tanıtıldı.

eTwinning nedir?

eTwinning, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen okullar arası iş birliği organizasyonudur. Bu platforma dahil olan okullar, birbirleri ile koordineli çalışmalar yürütmektedir. eTwinning çalışmalarında özellikle çevrim içi ve teknolojik aktivitelere büyük önem verilmektedir.

eTwinning’in arkasındaki ana kavram, okulların Avrupa’nın başka yerlerindeki başka bir okulla eşleştirilmesi ve işbirliği içinde eTwinning projesi olarak da bilinen bir proje geliştirmeleridir. Ortak okullar daha sonra iş birliği yapmak, paylaşmak ve birbirlerinden öğrenmek için sanal ortamda kullanarak iletişim kurmaktadır. Ayrıca eTwinning, ana faaliyetlerin doğası gereği bilgi teknolojisini kullandığından bilişim becerilerini teşvik eder ve geliştirir.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir