İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Üzgünüz bu sayfaya erişmenize izin verilmiyor 2021 | WordPress Hatası

Üzgünüz, bu sayfaya erişmenize izin verilmiyor hatası, 2021 yılında da web yöneticilerinin en çok mouse oynattıkları hatalardan olmaya devam edecek. WordPress’in kabuk sistemi her ne kadar hızla gelişse de özellikle bazı temalar, eklentiler, AMP kodları, IP sorunları vb. bu probleme neden olabiliyor. Bu sorunu çözmek için öncelikle sorunun nedenini saptamanız çok önemlidir. Sorunun birçok farklı nedeni olsa da teknik olarak iki farklı bağlamdan ön planda: Site güvenliği tehdidi üzerine oluşan sorunlar, site kodlaması ile ilgili sorunlar vb.

Üzgünüz, bu sayfaya erişmenize izin verilmiyor sorunu nasıl çözülür?

Bu olağanüstü sorunun çözümü ile ilgili internette birçok gereksiz ayrıntı var. Gelin özellikle etkili sorun çözme yöntemlerine bakalım.

PRATİK ÇÖZÜM: Bu adım işe yarıyorsa sitenizde küçük bir hata olmuş, şanslısınız.

.htaccess dosyanızda bir hata var. Siteyi kurduğunuz ana dizindeki .htaccess dosyasını yedekledikten sonra silin. Eğer bu dosyada belirli IP adreslerinin vb. admin olarak siteye girişini engelleyen bir kod varsa sorununuz çözülecektir. Sorununuz çözüldüyse yedeklediğiniz .htaccess dosyasını geri yükleyin ve size sorun oluşturan bölümü koddan kaldırın. (Bu sorun genellikle deny from all gibi kodlarla IP adreslerinin bir şekilde sınırlandırılması ile oluşur. Bu ifadenin bulunduğu bölümü silin.)

EN ETKİLİ ÇÖZÜM: Üzgünüz, bu sayfaya erişmenize izin verilmiyor sorununu çözüyoruz

Bu çözümü yukarıdaki çözümü denemeden uygulamayınız. PHP Admin’e girin. Buradaki veri tabanını açın. Veri tabanındaki wp_usermeta bölümüne tıklayın. Çıkan bölümde user-id yazan sütun üstü başlığa tıklayarak kullanıcılarınızın ID adreslerine göre sıralanmasını sağlayın. Ardından yönetici olarak kullandığınız kullanıcı adının ID numarasına dair yazılmış wp_capabilities satırının bulunup bulunmadığına bakın.

Eğer bu satır yönetici hesabın ID adresini için yoksa LiteSpeed Cache ile sitenizi hızlandırmaya çalışırken yanlış veri tabanı optimizasyonu yapmış, temanız ve sürümünüzle çakışan bir eklenti yüklemiş, bozuk bir temayı “canlı öz izlerken” bozuk bir kod parçasından etkilenmiş ya da üstüne üstün bu temayı kurmuş, en kötüsü de bilgisayar korsanlarının saldırısına uğramış olabilirsiniz.

Eğer wp_capabilities satırı varsa şanslısınız. Hemen içindeki değeri a:1{s:13:”administrator”;s:1:”1″;} olarak değiştirin. Değiştirmenize rağmen olmadıysa a:1:{s:13:”administrator”;b:1;} kodunu ekleyin. Bu kodu eklediğinizde artık admin paneline ulaşabileceksiniz. Lakin panelde bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu yüzden sistemden kendinize yeni bir yönetici hesap oluşturmanızda fayda var.

Eğer wp_capabilities satırınız yoksa sitenize kayıtlı size ait veya başkasına ait olup izin aldığınız bir kullanıcının wp_capabilities bölümünü {s:13:”administrator”;b:1;} kodu ile değiştirin. Bu kullanıcının şifresi ile artık admin olarak sisteme girebilirsiniz. Sitenize kayıtlı uygun bir kullanıcı yoksa php admin üzerinden de yeni bir kullanıcı oluşturabilirsiniz. Yeni kullanıcı oluşturduktan sonra mutlaka wp_capabilities bölümüne {s:13:”administrator”;b:1;} kodunu yazın.

Not: İnternette {s:13:”administrator”;b:1;} koduna benzeyen bazı kodlar yazmanız isteniyor. Bu kodlar WP’nin eski sürümlerine ait olduğundan işinizi görmeyecektir. Bu kodu bir kenara not edin.

URL KAYNAKLI SORUNA ÇÖZÜM

Bu yöntem yalnızca yakın zamanda sunucu, IP adresi veya SSL dönüşümü geçiren sitelerde işe yarıyor. Bu hatanın nedeni genellikle site URL’nizde meydana gelen değişikliklerdir. Böyle bir durum yaşıyorsanız PHP Admin’e girerek wp_options veya kurulumuza göre (…)_options dosyası ve hostunuzda bulunan wp-config.php içerisindeki yanlış protokol betiklerini değiştirmektir. Örneğin https yerine http biçiminde eski sürümden kalan kodlar size bu sorunu yaşatabilir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir