İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kitap tanıtımı nasıl yapılır? | Kitap Tanıtma Rehberi

Özgün bir kitap tanıtımı yapmak için öncelikle iyi bir okur olmak gerekir. Tanıtacağınız kitap kendi kitabınızsa bu kez reklama dönük bir içerik oluşturmanız gerekir.

Not: Yazdığınız tanıtımı “yazı gönder” bağlantısından yayımlanmak üzere sitemize gönderebilirsiniz.

Time needed: 1 hour.

Kitap tanıtımı nasıl yapılır?

  1. Tanıtmak istediğiniz kitabı okuyun.

    Okumadan herhangi bir kitabı doğru bir biçimde tanıtmak tabii ki mümkün değildir. Kitap tanıtımı için detaylı bir okuma yapmanız ve kitabı daha önce okuyan kişilerle kitap hakkında konuşmanız önemlidir.

  2. Okuma esnasında notlar alın, güzel alıntıların altını çizin.

    Kitap okurken bazı kişiler not defterine alıntılar not etmeyi, bazı kişiler ise satırların altını çizmeyi sever. Kendi tercihinize göre en güzel alıntıları belirleyin.

  3. Okuduğunuz her 20 sayfada bir anlatılanları bir kağıda özetleyin.

    Bu sayede kitabı çok daha detaylı tanıtmış olursunuz. Atlamak istemediğiniz ayrıntıları da kayda geçirme şansınız olur.

  4. Tanıtıma başlarken eserin yazarından çok kısa birkaç bilgiyle bahsedin.

    İnsanlar kitapları merak ettikleri kadar yazarlarını da merak ederler. Bu sebeple profesyonel bir kitap tanıtımı kesinlikle yazar ve eser hakkındaki kısa bilgilerle başlar. Ancak bu bölüm çok kısa olmalıdır. Burayı uzatırsanız insanların tanıtımınıza olan ilgisi düşer.

  5. Tanıtımı özete dönüştürmeyin, kendi özgün yorumlarınızdan bahsedin.

    Kitap tanıtımı okumak isteyen insanlar sizden kitabın özetini yazmanızı kesinlikle istemez. Tanıtımınızda özete yer verirseniz insanlar, kitaba dair merak duygularının yok olmasından korkar. Bu da tanıtımınızı daha az kişinin okuması ile sonuçlanır. Eğer eğitim amacıyla öğrencilere içerik hazırlıyorsanız o zaman özet verebilirsiniz.

  6. Kitap tanıtımı yazarken doğru yere doğru alıntıları yerleştirin.

    İnsanlar tanıtım yazısı okurken olay örgüsünü öğrenmeden etkileyici alıntılar arar. Özellikle alıntıları tanıtımınızdaki cümlelerinizi destekleyen yerlere koyarsanız, tanıtımınız daha güçlü olur. Ayrıca tüm alıntılarınızı yazının sonuna bir liste olarak eklemeniz yararlı olacaktır.

  7. Kısa paragraflar ve kısa cümleler kurun.

    Günümüzde insanların en büyük sorunlarından biri dikkat dağınıklığı. Bu sebeple uzun paragraflar, aşırı sanatlı cümleler ve ucu bucağı görünmeyen cümleler insanları sıkıyor. Bu da yazınıza olan ilgiyi azaltıyor. Bu sebeple her paragrafınızın 3-4 cümleden oluşmasına dikkat edin. Cümleleriniz ise maksimum 10 kelimeden oluşsun.

  8. Paragrafların başına özetleyici cümleler koyun ve bunları koyu harflerle yazın.

    Bu özetleyici cümleler okurlarınızın dikkatinin dağılmasını önler. Aynı zamanda ilgilerinin canlı kalmasını sağlar.

  9. Yorumlarınızı esirgemeyin, tavsiye edin.

    İnsanlar entelektüel konularda tavsiye almayı sever. Bu yüzden son paragrafınızda kişisel yorumunuzu ve tavsiyelerinizi sıralamayı unutmayın.

Bu da ilginizi çekebilir: Mutlaka Okunması Gereken 50 Kitap.

Kendi yazdığım kitabın tanıtımı nasıl yapılır?

İnsanlar kendi dünyalarında kurguladıkları evreni dış evrenle paylaşmak ister. Bu yüzden bir kitap yazan herkes kitabının okuyuculara ulaşmasını ister.

Birçok yazar için okunuyor olmak, para kazanmaktan önde gelir.

Ancak günümüzde bir gerçek var. Kaliteli ürünler her zaman popüler olamıyor. Bunda özellikle reklam politikasındaki yanlışlık önemli rol oynuyor.

Püf nokta

Öncelikle tabii ki kendi kitabınız ile ilgili yukarıda anlattığımız bilgilerle bir tanıtım yazısı yazmalısınız. Ayrıca normal bir tanıtıma göre bu yazıyı yazarken farklı kişilerin kitap hakkındaki tavsiye ve övgü niteliğindeki yorumlarını abartıya kaçmadan vermelisiniz.

Burada en önemli nokta Google reklamları. Şu an dünyadaki kesinlikle en etkili reklam stratejilerinden biri Google’a reklam vermek.

Google reklamları konusunda bizden profesyonel destek almak için “Yazdığım Kitabı Tanıtmak İstiyorum” bağlantısına tıklamanız mümkün.

Özet
Kitap tanıtımı nasıl yapılır?
Başlık
Kitap tanıtımı nasıl yapılır?
Açıklama
Özgün bir kitap tanıtımı yapmak için öncelikle iyi bir okur olmak gerekir. Tanıtacağınız kitap kendi kitabınızsa bu kez reklama dönük bir içerik oluşturmanız gerekir.
Yayımcı
Ensar KILIÇ
Yayımlayan
Simit Çay Kültür, Edebiyat ve Teknoloji
Logo

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir