İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Allah Şiirini Versin!” Kitaplık Raflarında | Yeni Çıkan Kitaplar

İncelikli duyguları en derin hissedişlerle okurlarına aktaran Yavuz Selim Şen’in yeni şiir kitabı olan “Allah Şiirini Versin!” çıktı. KDY Yayınlarından çıkan kitapta yaşanmışlık, sevgi ve hümanist bakış açısı ön planda. Nitekim bu eser son dönemde yayımlanan mutlaka okunması gereken şiir kitapları için önerebileceğimiz bir eser.

Satın Alma Bilgisi: Hemen tanıtımımızın başında ifade edelim. Kitabı “Allah Şiirini Versin!” bağlantısı üzerinden satın alabilirsiniz.

Şair kitabını şu etkileyici cümle ile betimliyor: “Sevgili, kitap gibidir. Değer bilene gönül sayfasını açar.” Gerçekten de bu eserde standart aşk şiirleri ve genel duyguların çok ötesinde özenle dokunmuş bir hava teneffüs edeceksiniz. Başka bir deyişle insan olmanın verdiği heyecanı yaşayacaksınız.

Yavuz Selim Şen’in Edebî Kişiliği

Yavuz Selim Şen, duygu dünyasını en etkileyici cümlelerle okurlarına ulaştıran bir şair. Şair şiirlerinde genel olarak geleneksel Türk şiirinin kaynaklarından beslenerek geçmişle gelecek arasında bir köprü kuruyor. Onun dizelerinde Yunus Emre’nin samimiyetini hissederken Beş Hececiler’in ahenk ve tınısını seziyorsunuz.

Şair okurlarına derin imgelerle seslenmeyi de ihmal etmiyor:

Senin kirpiklerin başak tarlası gibidir.
Gözlerin derinlemesine kainat
Yürüyüşün asil bir endam, hayata inat.

Yukarıdaki şiirde de görüldüğü gibi Yavuz Selim Şen’in şiirleri aynı zamanda divan şiirinin geleneksel mazmunlarından da izler taşıyor. Buna kirpik ve endam metaforlarını örnek göstermek mümkün.

“Allah Şiirini Versin!” Kitabını Niçin Almalıyım?

Her yeni şair edebiyat dünyasında iz bırakan yeni bir tat, yeni bir tarzdır. İşte Yavuz Selim Şen de gönül dünyasındaki incelikleri bu kitabıyla okuruna armağan ediyor. Siz de yeni bir tarzı, hissedişi duymak; yeni bir deneyime çıkmak istiyorsanız “Allah Şiirini Versin!” tam size göre.

Kitapta özellikle içten söyleyişlere, yüreklere dokunan sözcüklere yelken açacaksınız. Bu yolculuk sizi şairin diğer şiirlerini de okumaya yöneltecektir. Nitekim şairin “Hilal Dolunaya Döndü” adlı şiirini de okumanızı tavsiye ederiz.

Unutmayalım ki şiir sadece Instagram sayfalarındaki birkaç satırlık alıntılardan ibaret değildir. İyi bir şiirsever en az yazdığı kadar da yeni şiir kitaplarını almalı ve okumalıdır. Kısacası bu eser de mutlaka okunması gereken şiir kitaplarından biri.

Yavuz Selim Şen, üretken bir şair. Şairin bundan sonra da böyle güzel şiir kitaplarıyla karşımıza çıkacağı günü bekliyoruz.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir