İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Opel Astra triger zinciri mi kayışı mı var? – Triger zinciri ne zaman değişir?

Opel Astra’nın 2016 sonrası modellerinde yani Astra K kasa araçlarda bir model hariç triger zinciri bulunmaktadır. Completecar‘a göre bu araçlardaki triger zincirini sorun yaşanmadıkça 150.000 km‘ye kadar kullanmak mümkündür. Ancak 40 binde dahi triger koparan araçların bulunduğunu unutmamak gerekir. 2016 öncesi araçlarda ise zincir ve kayış kullanımı farklılık göstermektedir.

Hangi Opel Astra modellerinde triger zinciri var?

Genel olarak 2019 yılında üretilen 1.2 Turbolar hariç Astra K modellerinde triger zinciri vardır. Daha eski modellerde ise kayış ve zincir kullanımı karışıktır. Bu durumda triger model listesinden aracınızdaki parçanın türünü öğrenmeniz mümkün. Bununla birlikte K öncesi modellerde de genellikle dizel araçlarda zincir kullanılmıştır.

Opel Astra triger zinciri kaç km de değişir?

Completecar önerisine göre Opel Astra’nın 2010 öncesi modellerinde triger zincirinin ömrü 150.000 km ya da 10 yıldır. 2010 sonrası modellerde ise 150.000 km aynı kalırken önerilen maksimum süre 6 yıldır.

Astra triger kayışı ne zaman değişir?

Triger kayışını her 60.000’de ya da 5 yılda bir değiştirmek gerekir. Bu sürenin aşılması potansiyel riskler doğurur.

Trigerin değişim zamanı geldiği nasıl anlaşılır?

Bazen triger hiçbir arıza belirtisi göstermeden kopabilir bazen de çekişten düşme ve zincir sesi, bir triger sorunu yaşadığınızı haber verir. Eğer şanslıysanız bir triger zinciri ya da kayışıyla yüz binlerce km gitme şansınız var. Ancak triger riske edildiğinde motor pertiyle sonuçlanabilecek sorunlara neden olur.

Triger zincir sesi nasıl anlaşılır?

Eğer şanslıysanız aracınız triger aşınması sonucunda genellikle sabit aralıklı bir metal sesi çıkarır. Bu ses gerekli değişim yapılmadığında zamanla daha uzun ve dışarıdan bile duyulacak hâle gelir. Sonuç olarak aşınan zincir süre sonra kopar.

Opel Astra triger zinciri ya da kayışı koparsa ne olur?

Opel Astra veya başka bir otomobil fark etmeksizin triger sisteminin kopması tüm araç motorlarını büyük oranda ağır hasarlı hâle getirir. Nitekim çoğu kez motor değişimine neden olur. Nadir de olsa motor supabı gibi temel parçaların hasar almadığı kopma hadiseleri mevcuttur.

Bugün bir aracın triger koparması on binlerce lira masraf demektir. Bu sebeple triger setlerinin zamanında değişimi kritik öneme sahiptir.

Trigeri değiştirmeye karar vermek tek başına yeterli değildir. Özellikle Astra K kasa araçlarda bu parçanın değişmesi oldukça zahmetlidir. Emek ve bilgi gerektirir. İşinin ehli bir yerde yapılmayan bir değişim aracınıza telafisi mümkün olmayan zararlar verir.

İyi sürüşler.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir