İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Metaverse land ne kadar, kaç dolar?

Metaverse land fiyatları birkaç dolardan başlayıp milyonlarca dolara ulaşan bir piyasaya sahip. Bu noktada 650 milyon dolara satılan bir sanal yat da var, 10 dolar karşılığında satılan arsalar da mevcut.

Video: Metaverse arsa fiyatları ne kadar?

Öyleyse şimdi gelin metaverse land evrenleri ne kadar ücretle satın alınabilir buna bakalım.

En ucuz metaverse land ne kadar?

Başlangıçta Decentraland ve The Sandbox nispeten ucuz metaverse land yani arsalar satışa sundu. Ancak talebin çok artması sebebiyle burada fiyatlar önemli ölçüde arttı. Şu an için bu iki önemli platformda da taban fiyat ortalama 4 ETH civarında. Bu da yaklaşık 10.000 liraya denk geliyor.

Bu iki metaverse platformundaki fiyatlarındaki artışın bir diğer sebebi gas fee yani işlem ücretleri artışı.

Hâlâ ucuza metaverse arsa alınabilecek platformların başında OVR Metaverse geliyor. Bu platformda daha önce satılmamış bir arsaya talip olmak için 10 dolar yeterli. Fakat OVR’nin geleceği konusunda birçok kripto para uzmanı oldukça endişeli.

En ucuz metaverse coinler

En ucuz fiyatlara metaverse’te yatırım yapabileceğiniz coinler şunlar:

Metaverse arsa alacak kadar paranız yoksa metaverse ürünlerinin coin ya da tokenlerini tercih etmeniz mantıklı. Bu konuda ucuz bir coin bulmanıza gerek yok. Güvendiğiniz coin için istediğiniz miktarda alım yapmanız mümkün. Yani birim fiyatı 2.000 lira olan bir token ya da coin’den 100 liralık alabilirsiniz.

En pahalı metaverse land arsalar ne kadar?

Metaverse land yani arsaların sabit bir fiyatı yok. Fiyatlar arsanın konumu, kullanışlı olup olmaması ve teknolojik altyapısına göre değişiyor. Bu noktada birçok arsa NFT teknolojisi ile müşteri topluyor. Bunlar içerisinde özellikle metaverse ile entegre CryptoKitties ve CryptoPunk da bu ekosistemin en pahalı koleksiyonlarından.

Bloktopia
Resim: Bloktopia evreninde bir metaverse sanal arsa.

Metaverse arsaların oldukça pahalı olmasının ardındaki en önemli sebep reklamcılık. Çünkü birçok firma metaverse mağaza teknolojisi ile henüz ilgilenmiyor. Bunun yerine popüler metaverse platformlarının en kalabalık sokaklarından arsa alma yarışı var. Genellikle bu arsalar reklam panosu olarak kullanılıyor.

Şu anda Decentraland, Bloktopia, The Sandbox ve Somnium Space platformlarından alınan arsaların birçoğu aslında reklam amaçlı.

Sanal arsa satıcıları arasında arzı sınırlı tuttuğu için en yüksek fiyatla arsa satan platformlardan biri Bloktopia. Ancak bu pahalılık bir eksi değil. Arsa fiyatlarının fazla olması o platformun itibarını artırıyor. Bunu tıpkı gerçek dünya gibi düşünün. Ev fiyatlarının yüksek olduğu yerler genellikle tercih edilen mahallerdir.

Bu konuda New York Times şu şekilde bir yoruma sahip:

Dijital alemlerdeki mülkler için işlemler, fiziksel dünyadaki aynı ilke tarafından yönlendirilerek ilerliyor: konum, konum, konum.

Investors Snap Up Metaverse Real Estate in a Virtual Land Boom

En ucuz arsaları satan OVR, aynı zamanda çok pahalı arsalara da sahip. Özellikle 2. eldeki önemli merkezlerin satıldığı ilanlar için milyonlarca dolar fiyat değerleri mevcut.

Metaverse kullanıcı sayısı ne kadar?

Şu an dünyada yaklaşık 300.000 metaverse arsa sahibi var. Bu rakamın önemli bir bölümü OVR platformuna yatırım yapmış durumda. Ayrıca metaverse coinlere yatırım yapan kişi sayısı milyonlarla ifade ediliyor.

Metaverse evreni arsası yerine, coinlere yatırım yapmak hem daha kolay hem de daha ucuz. Ancak arsaların astronomik değer kazanma şansı daha fazla.

Metaverse kullanıcı sayısı ne kadar artacak?

Önümüzdeki 20 yıl içerisinde dünya nüfusunun %40’ının bir metaverse profiline sahip olması bekleniyor. Ayrıca 2035 yılına kadar insanların en az %25’i kendisine bir MetaHuman kopyası oluşturacak. Bu da yeni bir iş kapısı olabilir. Çünkü sıradan bir avatar yerine kendisinin 3D tasarımının güzel ve gerçekçi olmasını isteyen insanlar mutlaka olacaktır.

Metaverse konser etkinlikleri, bale ve dans gibi metaverse üzerinden verilen canlı eğitimler şu an dünyada zaten yaygın. Özellikle Batı toplumunda metaverse erişiminin 5G ile birlikte zirve yapması kaçınılmaz bir son.

İlk yorum yapan siz olun

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir